ΚΟΣΜΟΣ

Τα επόμενα βήματα της ΕΕ στη διάρκεια της ουγγρικής προεδρίας, παρουσίασε η Μέτσολα

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα

(AP Photo/Jean-Francois Badias)

Για τα επόμενα βήματα της ΕΕ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται «η υποστήριξη της Ουκρανίας, η ενίσχυση του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού και η οικοδόμησης μιας πιο σταθερής, ασφαλούς Ευρώπης σε έναν κόσμο όπου αυξάνεται η αβεβαιότητα», μίλησε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, υποδεχόμενη τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν στο βήμα.

Η Ουγγαρία ανέλαβε την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ την 1η Ιουλίου, «σε μια σημαντική στιγμή θεσμικών αλλαγών», όπως υπογράμμισε η Μέτσολα, υπενθυμίζοντας τις ακροάσεις των ορισθέντων Επιτρόπων μέσα στον Νοέμβριο, οι οποίοι θα εργαστούν για την αντιμετώπιση ζητημάτων που έχουν προτεραιότητα για τους πολίτες.

Η κα Μέτσολα επανέλαβε την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε όλα τα θύματα των καταστροφικών πλημμυρών που ξέσπασαν σε διάφορα κράτη μέλη πριν από δύο εβδομάδες, καθώς και τη «δέσμευσή μας να βοηθήσουμε όλους όσους επλήγησαν στην ανοικοδόμηση και να ξανασταθούν οι άνθρωποι στα πόδια τους».

«Αυτή είναι η Ευρώπη σε δράση. Αυτή είναι ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», υπογράμμισε.

Έκανε αναφορά στην προσέλευση των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές, η οποία ήταν η υψηλότερη των τελευταίων 30 χρόνων, ενώ όπως είπε θα γίνουν σημαντικά βήματα μπροστά τους επόμενους μήνες.

Σημείωσε ακόμα πως «στην Ευρώπη, όπου το κράτος δικαίου και η ελευθερία της έκφρασης είναι ιερή, μπορεί να μην συμφωνούμε πάντα, αλλά πάντα θα δίνουμε χώρο για να μοιραζόμαστε με σεβασμό τις απόψεις μας» και κατέληξε λέγοντας πως «η δύναμη της Ευρώπης είναι ότι μαζί ως Ευρωπαίοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα από όσα θα μπορούσε ο καθένας μόνος του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης