ΚΟΣΜΟΣ

«Η δυναμή μας είναι η ενότητά μας» - Το μήνυμα Νετανιάχου στην πρώτη επέτειο της επίθεσης της Χαμάς

«Η δυναμή μας είναι η ενότητά μας» - Το μήνυμα Νετανιάχου στην πρώτη επέτειο της επίθεσης της Χαμάς

Ο Νετανιάχου θεωρεί ότι ο ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος να αποκρούσει ενδεχόμενο χτύπημα του Ιράν 

Associated Press

«Έχουμε υποχρέωση να φέρουμε τους ομήρους μας πίσω» ήταν το μήνυμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την πρώτη επέτειο της επίθεσης της Χαμάς τη Δευτέρα (7/10) στην οποία έχασαν τη ζωή τους 1.200 πολίτες, οδήγησε σε πόλεμο στη Γάζα και το Λίβανο και έχει φέρει τη Μέση Ανατολή μπροστά στον κίνδυνο μιας γενικευμένης σύρραξης. 

«Θυμόμαστε τους πεσόντες μας, τους ομήρους μας - τους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε πίσω - και τους ήρωές μας που έπεσαν για την υπεράσπιση της πατρίδας και της χώρας», είπε ο Νετανιάχου ο οποίος μαζί με τον δήμαρχο της Ιερουσαλήμ Μοσέ Λιον επισκέφθηκαν το μνημείο προς τιμήν των 87 Ιεροσολυμιτών πολιτών και στρατιωτών που έπεσαν από τις 7 Οκτωβρίου.

«Περάσαμε μια τρομερή σφαγή πριν από ένα χρόνο και σηκωθήκαμε όρθιοι ως λαός, σαν λιοντάρια», πρόσθεσε.

«Από την Ιερουσαλήμ, μια πόλη που είναι το σύμβολο της ενότητας, έρχεται το μήνυμα της ενότητας, και ο καθένας από εμάς έχει το καθήκον να συνεχίσει μαζί, και να ενεργεί ως ένας, βλέποντας τον κοινό παρονομαστή για όλους μας, για την Ιερουσαλήμ, την πρωτεύουσα του Ισραήλ, για το κράτος του Ισραήλ. Όπως μας δίδαξαν καλά οι μήνες του πολέμου, η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητά μας. Μόνο μαζί θα νικήσουμε», κατέληξε.

Το μνημείο, το οποίο βρίσκεται απέναντι από την Εθνική Βιβλιοθήκη, εγκαινιάστηκε τον περασμένο μήνα.

Νωρίτερα σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του αναφερόταν μεταξύ άλλων: «Την ημέρα αυτή, σε αυτό το μέρος και σε πολλά μέρη της χώρας μας, θυμόμαστε τους νεκρούς μας, τους ομήρους μας, τους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε πίσω, και τους ήρωές μας που έπεσαν για την υπεράσπιση της πατρίδας και του έθνους. Περάσαμε μια τρομερή σφαγή πριν από ένα χρόνο».