ΚΟΣΜΟΣ

Παλαιστίνιος οπλισμένος με μαχαίρι ακινητοποιήθηκε κοντά σε ισραηλινή βάση

Από το σημείο της επίθεσης στη Γιάφα.

AP Photo/Itai Ron

Παλαιστίνιος οπλισμένος με μαχαίρι πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες σε βάση κοντά στη Χεβρώνα στη νότια Δυτική Όχθη. 

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε ότι ενημερώθηκε από τις ισραηλινές αρχές ότι ένας 23χρονος σκοτώθηκε κατά την προσπάθειά του να επιτεθεί σε στρατιώτες.

Η βία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχει κλιμακωθεί μετά την έναρξη του πολέμου στην Γάζα, πριν από σχεδόν έναν χρόνο. Έκτοτε, περίπου 700 Παλαιστίνιοι έχουν βρει τον θάνατο κατά τις συγκρούσεις με ισραηλινούς στρατιώτες ή από επιθέσεις εβραίων εποίκων.

Το περιστατικό έλαβε χώρα ενώ η χώρα παραμένει συγκλονισμένη από την επίθεση δύο Παλαιστίνιων ενόπλων στη Γιάφα όπου σκοτώθηκαν επτά άτομα και 16 τραυματίστηκαν και την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η Χαμάς.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ο 26χρονος Έλληνας, Ιωνάς Καρούσης. Ο 26χρονος σπούδαζε αρχιτεκτονική στο Τελ Αβίβ και ήταν γιος του γνωστού καθηγητή νευρολογίας στο πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, Δημήτρη Καρούση.

Οι δράστες επίθεσης ήταν δύο Παλαιστίνιοι ηλικίας 19 και 25 ετών από τη Χεβρώνα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Οι ένοπλοι επιβιβάστηκαν στο τραμ και άνοιξαν πυρ στους επιβάτες.

Στη συνέχεια συνέχισαν με τα πόδια, βάζοντας στο στόχαστρο πεζούς, προτού να τους σταματήσει μια περίπολος ασφαλείας και ένας ένοπλος πολίτης ο οποίος σκότωσε τον έναν δράστη και τραυμάτισε σοβαρά τον δεύτερο.

Στα θύματα της επίθεσης στη Γιάφα περιλαμβάνονται ακόμη τρεις νεαρές γυναίκες – η μία ήταν μια μητέρα που με το σώμα της προστάτευσε το μωρό της, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Δεκαέξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανέφερε η αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης