ΚΟΣΜΟΣ

Ενοχος δηλώνει ο γιατρός του Μάθιου Πέρι - Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνια

Ενοχος δηλώνει ο γιατρός του Μάθιου Πέρι - Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνια

O  54χρονος γιατρός του Μάθιου Πέρι, Μαρκ Τσάβες έξω από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Λος Αντζελες

AP Photo/Damian Dovarganes

Ενοχος δήλωσε ενώπιον του Ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Λος Άντζελες ο 54χρονος Μαρκ Τσάβες, ένας εκ των δύο  γιατρών που κατηγορούνται για τον θάνατο του ηθοποιού Μάθιου Πέρι από υπερβολική δόση κεταμίνης.

Ο Μαρκ Τσάβες δήλωσε ένοχος στην κατηγορία της «συνωμοσίας για τη διανομή κεταμίνης». Η ομολογία ενοχής επισύρει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών.

Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο ο Τσάβες αποδέχθηκε συμφωνία με την εισαγγελία περί ομολογίας ενοχής, για να αποφύγει τη δίκη. Μέσω του συνηγόρου του, Ματ Μπίνινγκερ, δήλωσε «μετανιωμένος» για την πράξη του. «Ο πελάτης μου αποδέχεται την ευθύνη (που του αναλογεί). Κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να συνεργαστεί… και είναι απίστευτα μετανιωμένος», έχει δηλώσει ο Ματ Μπίνινγκερ σε δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο.

Obit Matthew Perry dhmoprasia

Ο αείμνηστος ηθοποιός Μάθιου Πέρυ, στου οποίου το ομόνυμο ίδρυμα θα δοθεί μέρος των χρημάτων της πώλησης του σεναρίου

(Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP, File)

Ο θάνατος του Μάθιου Πέρι – ο οποίος ήταν εξαιρετικά δημοφιλής ως «Τσάντλερ» στην τηλεοπτική σειρά «Friends» («Τα Φιλαράκια») – τον Οκτώβριο του 2023 συγκλόνισε το Χόλιγουντ.

Ένας άλλος γιατρός, ο Σαλβαδόρ Πλασέντσια γνωστός ως «Dr P», κατηγορείται ότι αγόρασε κεταμίνη από τον Τσάβες για να την πουλήσει σε πολύ υψηλότερη τιμή στον Μάθιου Πέρι. Η Τζάσβιν Σάνγκα, γνωστή με το προσωνύμιο «η βασίλισσα της κεταμίνης», κατηγορείται ότι προμήθευσε τη δόση που σκότωσε τον 54χρονο ηθοποιό.

Η δίκη τους έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.

Ο ηθοποιός έπαιρνε κεταμίνη έξι με οκτώ φορές την ημέρα πριν πεθάνει, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Δρ Τσάβες, έχουν κατηγορηθεί σε σχέση με τον θάνατο του Πέρι.