ΚΟΣΜΟΣ

Ένοχος για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι θα δηλώσει γιατρός

Ένοχος για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι θα δηλώσει γιατρός

Ο αείμνηστος ηθοποιός Μάθιου Πέρυ

(Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP, File)

Ένας από τους δύο γιατρούς που κατηγορούνται για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι αναμένεται να παραδεχθεί την ενοχή του για την κεταμίνη που χορήγησε στον διάσημο ηθοποιό όταν εμφανιστεί στο δικαστήριο την Παρασκευή.

Ο Δρ Μαρκ Τσάβες, 54 ετών, από το Σαν Ντιέγκο, κατέληξε σε συμφωνία με τους εισαγγελείς νωρίτερα αυτό το μήνα και θα είναι το τρίτο άτομο που παραδέχεται την ενοχή του για τη θανατηφόρα υπερβολική δόση κεταμίνης που προκάλεσε τον θάνατο του Μάθιου Πέρι πέρυσι.

Σύμφωνα με τον Guardian, με το γραφείο του εισαγγελέα συνεργάζονται επίσης ο βοηθός του Πέρι, ο οποίος παραδέχτηκε ότι τον βοήθησε να προμηθευτεί την κεταμίνη και να του κάνει ένεση και ένας γνωστός του ηθοποιού που παραδέχτηκε ότι λειτουργούσε ως αγγελιοφόρος και μεσάζων των φαρμάκων.

Μετά την παραδοχή της ενοχής του ο Τσάβες, είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών εάν καταδικαστεί.

Ο Πέρι βρέθηκε νεκρός από τον βοηθό του στις 28 Οκτωβρίου. Ο ιατροδικαστής έκρινε ότι η κεταμίνη ήταν η κύρια αιτία θανάτου. Ο ηθοποιός είχε χρησιμοποιήσει το φάρμακο μέσω του τακτικού του γιατρού ως μέσο αντιμετώπισης της κατάθλιψης, ωστόσο είχε εθιστεί σε αυτή.

Ο Πέρι βρήκε τον Πλασένσια περίπου ένα μήνα πριν από το θάνατό του, όταν αναζητούσε περισσότερη κεταμίνη από αυτή που θα του έδινε ο γιατρός του. Ο Πλασένσια με τη σειρά του ζήτησε από τον Τσάβες να του προμηθεύσει το φάρμακο. «Αναρωτιέμαι πόσο θα πληρώσει αυτός ο ηλίθιος» είχε στείλει μήνυμα ο Πλασένσια στον Τσάβες. Οι δύο τους συναντήθηκαν την ίδια μέρα στην Costa Mesa, στα μισά της διαδρομής μεταξύ Λος Άντζελες και Σαν Ντιέγκο, και αντάλλαξαν τουλάχιστον τέσσερα φιαλίδια κεταμίνης.

Αφού πούλησε τα φάρμακα στον Πέρι για 4.500 δολάρια, ο Πλασένσια ρώτησε τον Τσάβες αν θα μπορούσε να συνεχίσει να του τα προμηθεύει.

«Οι γιατροί εκμεταλλεύτηκαν το ιστορικό εθισμού του Πέρι τους τελευταίους μήνες της ζωής του πέρυσι για να του παράσχουν κεταμίνη σε ποσότητες που γνώριζαν ότι ήταν επικίνδυνες» δήλωσε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Μάρτιν Εστράδα ανακοινώνοντας τις κατηγορίες στις 15 Αυγούστου.