ΚΟΣΜΟΣ

Μαφιόζικη εκτέλεση σε κομμωτήριο στην καρδιά της Λισαβόνας - Τρεις νεκροί

Μαφιόζικη εκτέλεση σε κομμωτήριο στην καρδιά της Λισαβόνας - Τρεις νεκροί

Πορτογάλοι αστυνομικοί αποκλείουν την περιοχή που σημειώθηκε η επίθεση (φωτογραφία αρχείου) 

AP Photo/Ana Brigida

Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο άνδρες και μια γυναίκα, το μεσημέρι, σε υποβαθμισμένη συνοικία της Λισαβόνας, την Πένια ντε Φράνσα και στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο. 

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι τρεις άνθρωποι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν, ενώ οι δράστες – τρεις άνδρες – τράπηκαν σε φυγή», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πηγή από την αστυνομία, συμπληρώνοντας ότι παραμένει άγνωστο το κίνητρο του εγκλήματος.

Untitled.jpg

Ορισμένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι δύο από τα θύματα πυροβολήθηκαν στο κεφάλι, υποδηλώνοντας μαφιόζικη εκτέλεση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Correio da Manhã, νεκροί είναι ένας κομμωτής και ένα ζευγάρι – πελάτες του καταστήματος, ένας ταξιτζής και η έγκυος σύντροφός του.

Σπάνια καταγράφοντια εν ψυχρώ δολοφονίες στην Πορτογαλία, η οποία θεωρείται μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο, καθώς κατατάσσεται 7η στη λίστα Global Peace Index. Ωστόσο, οι δείκτες εγκληματικότητας έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Η πιο πρόσφατη έκθεση των πορτογαλικών αρχών έδειξε ότι πέρυσι καταγράφηκαν 14.022 βίαια εγκλήματα, αριθμός αυξημένος κατά 5,6% σε σύγκριση με το 2022, ενώ πάνω από το 1/3 αυτών σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Λισαβόνας.