ΚΟΣΜΟΣ

Δριμύ κατηγορώ της Κίνας στο Ισραήλ για την εισβολή στο Λίβανο - «Παραβιάζει την εθνική κυριαρχία»

Δριμύ κατηγορώ της Κίνας στο Ισραήλ για την εισβολή στο Λίβανο - «Παραβιάζει την εθνική κυριαρχία»

Ισραηλινά τανκ εισβάλουν στο Λίβανο

AP Photo/Baz Ratner

Για «παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου» κάνει λόγο η Κίνα καταδικάζοντας την χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη χώρα.

«Η Κίνα… αντιτίθεται στις παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας του Λιβάνου και αντιτίθεται σε οποιεσδήποτε ενέργειες που επιδεινώνουν τις συγκρούσεις και οδηγούν σε περαιτέρω κλιμάκωση της περιφερειακής κατάστασης» ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, που μετέδωσε το al jazeera.

«Παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας» κατήγγειλε ο ΟΗΕ

Για παραβίαση της λιβανικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας έκανε λόγο νωρίτερα σε ανακοίνωσή της και η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στο Λίβανο, ανακοινώνοντας ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις την είχαν ενημερώσει για την πρόθεσή τους να πραγματοποιήσουν περιορισμένης έκτασης επιδρομές στο έδαφος του Λιβάνου.

Η UNIFIL ανέφερε σε δήλωσή της πως, παρά τις εξελίξεις στο Λίβανο, οι ειρηνευτικές δυνάμεις παραμένουν στις θέσεις τους. Κάλεσε όλους τους παράγοντες να μην προβούν σε πράξεις κλιμάκωσης.

«Οποιαδήποτε διέλευση των συνόρων προς το Λίβανο αποτελεί παραβίαση της λιβανικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας και παραβίαση της απόφασης 1701 (του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ)», ανακοίνωσε η UNIFIL.

«Οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται, οι υποδομές δεν πρέπει να στοχοθετούνται και το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό», προστίθεται στην ανακοίνωση.