ΚΟΣΜΟΣ

Η Χεζμπολάχ απορρίπτει ότι υπάρχει ισραηλινή χερσαία εισβολή στον Λίβανο

Η Χεζμπολάχ απορρίπτει ότι υπάρχει ισραηλινή χερσαία εισβολή στον Λίβανο

Συντρίμμια στον Λίβανο

(AP Photo/Hassan Ammar)

Η Χεζμπολάχ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν εισέλθει στο νότιο Λίβανο, χαρακτηρίζοντάς τους ως «ψέματα».

«Όλοι οι σιωνιστικοί ισχυρισμοί ότι οι δυνάμεις κατοχής εισήλθαν στον Λίβανο είναι ψευδείς», δήλωσε την Τρίτη 01/10 ο εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ Μοχάμεντ Αφίφ.

Οι μαχητές της οργάνωσης που ευθυγραμμίζεται με το Ιράν δεν έχουν ακόμη συγκρουστεί απευθείας με τις ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις, σύμφωνα με τον Αφίφ, ο οποίος είπε ότι η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη για «άμεση σύγκρουση εάν ο εχθρός τολμήσει να εισέλθει στο λιβανέζικο έδαφος».

Τα σχόλιά του έγιναν στο Al Jazeera και δημοσιεύτηκαν στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός στρατός καλεί σε εκκένωση 27 οικισμών

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους 27 οικισμών στο νότιο Λίβανο να τους εκκενώσουν «αμέσως» και να κατευθυνθούν προς βορρά ώστε να μην παγιδευθούν στις μάχες με τη Χεζμπολάχ.

«Πρέπει να μετακινηθείτε αμέσως στα βόρεια του ποταμού Al-Awali. Σώστε τις ζωές σας και εκκενώστε τα σπίτια σας αμέσως», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) στα Αραβικά, Avichay Adraee στο X.

«Όποιος βρίσκεται κοντά στα μέλη της Χεζμπολάχ, τις εγκαταστάσεις τους ή τον μαχητικό εξοπλισμό τους θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο. Κάθε σπίτι που χρησιμοποιείται από τη Χεζμπολάχ για στρατιωτικούς σκοπούς αναμένεται να τεθεί στο στόχαστρο», είπε ο Adraee.

Σε παλαιότερη ανάρτηση, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού κάλεσε τους κατοίκους να μην ταξιδεύουν «χρησιμοποιώντας οχήματα» βόρεια του ποταμού Λιτάνι προς τον νότιο Λίβανο.