ΚΟΣΜΟΣ

Η στρατηγική Τραμπ για να κερδίσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους

Η στρατηγική Τραμπ για να κερδίσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (AP Photo/Evan Vucci)

(AP Photo/Evan Vucci)

Την ώρα που η Κάμαλα Χάρις εκμεταλλεύεται το οικονομικό της πλεονέκτημα, επενδύοντας σημαντικά σε διαφημίσεις και μεγάλες εκδηλώσεις, ο Ντόναλντ Τραμπ, που έχει απορρίψει το ενδεχόμενο ενός δεύτερου ντιμπέιτ, επικαλούμενος ότι έχει ήδη ξεκινήσει η πρόωρη ψηφοφορία σε ορισμένες πολιτείες, εστιάζει τις προσπάθειες του στην προσέλκυση αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επικεντρώνεται στην προσέλκυση αναποφάσιστων ψηφοφόρων, προβάλλοντας τον εαυτό του ως ηγέτη που μπορεί να αναζωογονήσει την οικονομία, να μειώσει τον πληθωρισμό και να βελτιώσει τη δημόσια ασφάλεια και τον έλεγχο των συνόρων.

Μέσα από μεγάλες συγκεντρώσεις και εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης, παρουσιάζεται ως ο υποψήφιος που αντιστέκεται στο πολιτικό κατεστημένο.

Αμερικανικές εκλογές: Στήθος με στήθος Χάρις και Τραμπ παρά το «χορό» εκατομμυρίων

Η καμπάνια του δίνει έμφαση στα επιτεύγματα της πρώτης του θητείας στην προεδρία των ΗΠΑ και συγκρίνει την τότε κατάσταση με τη σημερινή.

Οι υποσχέσεις του Τραμπ για «νόμο και τάξη» και οι πολιτικές «Πρώτα η Αμερική» απευθύνονται κυρίως στους εργαζόμενους και σε όσους είναι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση Μπάιντεν-Χαρις.

Παράλληλα, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος προσπαθεί να μαλακώσει την εικόνα του σε κοινωνικά θέματα για να κερδίσει μετριοπαθείς ψηφοφόρους και ανεξάρτητους.

Πάντως, εκτιμάται ότι οι μεγάλες συγκεντρώσεις και ο λαϊκιστικός λόγος του Τραμπ τον βοηθούν να συνδεθεί συναισθηματικά με τους ψηφοφόρους.

Οι δημοσκοπήσεις για τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους δείχνουν ότι, αν και είναι μικρός ο αριθμός τους, παραμένουν καθοριστικής σημασίας στις επτά κρίσιμες πολιτείες.

Το μεταναστευτικό επανέρχεται στην ατζέντα των αμερικανικών εκλογών - Τι υπόσχεται η Κάμαλα Χάρις

Πολλοί από αυτούς ανησυχούν για την οικονομία, τον πληθωρισμό και την εγκληματικότητα, τομείς όπου ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ισχυρό προβάδισμα.

Παρ' όλα αυτά, οι αναποφάσιστοι εκφράζουν επίσης ανησυχίες σχετικά με τις νομικές υποθέσεις του πρώην προέδρου, την ακραία ρητορική του και την σύνδεση του με τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι μεγάλο μέρος των αναποφάσιστων ψηφοφόρων τείνουν προς τον Τραμπ, αλλά ακόμα υπάρχουν δισταγμοί.

Όσο για την Κάμαλα Χάρις, πολλοί αναποφάσιστοι ψηφοφόροι εκφράζουν την ανάγκη να μάθουν περισσότερα για τις πολιτικές της και το όραμά της πριν πάρουν απόφαση.

Μόλις 35 ημέρες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές αναμένουμε να δούμε αν το σημερινό ντιμπέιτ των υποψηφίων αντιπροέδρων Τιμ Γουόλς και Τζ, Ντι Βανς θα επηρεάσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Το τελευταίο προεδρικό ντιμπέιτ πάντως, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δεν βοήθησε τους αναποφάσιστους Αμερικανούς να καταλήξουν στην ψήφο τους.