ΚΟΣΜΟΣ

Απειλές από την ιρανική πρεσβεία στον Λίβανο: «Αξίζει μία κατάλληλη τιμωρία στο Ισραήλ»

Απειλές από την ιρανική πρεσβεία στον Λίβανο: «Αξίζει μία κατάλληλη τιμωρία στο Ισραήλ»

Καπνός σε κτήριο στη Βηρυτό μετά από χτύπημα του ισραηλινού στρατού 

AP Photo

«Έγκλημα» που αξίζει μία «κατάλληλη τιμωρία» χαρακτηρίζει η πρεσβεία του Ιράν στον Λίβανο τις σημερινές επιθέσεις του Ισραήλ στη Βηρυτό, κάνοντας λόγο για επικίνδυνη κλιμάκωση. 

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ιρανική πρεσβεία στον Λίβανο χαρακτήρισε τις αεροπορικές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού «ένα καταδικαστέο έγκλημα και απερίσκεπτη συμπεριφορά» που συνιστούν «μια επικίνδυνη κλιμάκωση που αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού».

Η πρεσβεία του Ιράν αναφέρει, επίσης, ότι για τις σημερινές επιθέσεις το Ισραήλ «αξίζει μία κατάλληλη τιμωρία».

Ο Μοτζτάμπα Αμανί, ο πρεσβευτής του Ιράν στον Λίβανο, τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα όταν εξερράγησαν χιλιάδες ασύρματες συσκευές που ανήκαν σε μέλη της Χεζμπολάχ.

«Θρίλερ» για το εάν είναι ζωντανός ή νεκρός ο Νασράλα

Στο μεταξύ, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωνε το σφοδρό πλήγμα στην καρδιά της Βηρυτού με στόχο την εξολόθρευση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, η τρομοκρατική οργάνωση, αρκέστηκε στο να επιβεβαιώσει το πλήγμα στα κτήρια που φέρονται να αποτελούσαν το κεντρικό στρατηγείο. Όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό από το υπουργείου Υγείας του Λιβάνου, οι νεκροί είναι τουλάχιστον δύο και οι τραυματίες 76.

Ισραηλινή πηγή στον αμερικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός ερευνά την τύχη του Χασάν Νασράλα, ο οποίος τη δεδομένη χρονική στιγμή κανείς δεν ξέρει εάν είναι ζωντανός ή νεκρός.

Το ιρανικό πρακτορείο Tasnim μετέδωσε πριν από λίγο ότι ο Νασράλα είναι ζωντανός και ασφαλής, ωστόσο ένας υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο πρακτορείο Reuters ότι η Τεχεράνη δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει κάτι επί του παρόντος.