ΚΟΣΜΟΣ

«Θρίλερ» για το εάν είναι ζωντανός ή νεκρός ο Νασράλα - Εσπευσμένα στο Ισραήλ ο Νετανιάχου

AP Photo/Bilal Hussein

Την ώρα που ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωνε το σφοδρό πλήγμα στην καρδιά της Βηρυτού με στόχο την εξολόθρευση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, η τρομοκρατική οργάνωση, αρκέστηκε στο να επιβεβαιώσει το πλήγμα στα κτήρια που φέρονται να αποτελούσαν το κεντρικό στρατηγείο. Όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό από το υπουργείου Υγείας του Λιβάνου, οι νεκροί είναι τουλάχιστον δύο και οι τραυματίες 76.

Ισραηλινή πηγή στον αμερικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός ερευνά την τύχη του Χασάν Νασράλα, ο οποίος τη δεδομένη χρονική στιγμή κανείς δεν ξέρει εάν είναι ζωντανός ή νεκρός.

Το ιρανικό πρακτορείο Tasnim μετέδωσε πριν από λίγο ότι ο Νασράλα είναι ζωντανός και ασφαλής, ωστόσο ένας υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο πρακτορείο Reuters ότι η Τεχεράνη δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει κάτι επί του παρόντος.

«Είναι καλά...»

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα «είναι καλά...», ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στην οργάνωση, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Την ίδια ώρα, λιβανικές πηγές αναφέρουν ότι ο Hashim Safi al-Din, ο επικεφαλής του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Χεζμπολάχ που θεωρείτο το νούμερο 2 στη Χεζμπολάχ πίσω από τον Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό.

Πολλά ισραηλινά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν νωρίτερα ότι στόχος της σημερινής επίθεσης στη Βηρυτό ήταν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ και ότι ο ισραηλινός στρατός έκανε χρήση περίπου 50 τόνων πυρομαχικών στο πλήγμα κατά του αρχηγείου της οργάνωσης.

Επιστρέφει ο Νετανιάχου - Αγωνία για τα αντίποινα

Παράλληλα, ρεπορτάζ από το Τελ Αβίβ αναφέρουν ότι μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της Χεζμπολάχ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, επιστρέφει εσπευσμένα από τη Νέα Υόρκη, όπου είχε βρεθεί για τη συνεδρίαση του ΟΗΕ.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για έκτακτο πολεμικό συμβούλιο, χωρίς να είναι βέβαιο εάν η εξολόθρευση ή μη του Χασάν Νασράλα θα βάλει και τον επίλογο στα χτυπήματα κατά του Λιβάνου ή τη ματαίωση της χερσαίας επίθεσης που βρίσκεται σε αναμονή.

Πάντως, από την πλευρά του Ιράν όλοι περιμένουν αρχικά να γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας του Χασάν Νασράλα και κατόπιν να αποφασιστεί πότε και ποια θα είναι η «απάντηση» στο Ισραήλ για το τεράστιο χτύπημα στη Βηρυτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης