ΚΟΣΜΟΣ

Η Ταϊβάν διαψεύδει την αποστολή βομβητών της Gold Apollo στον Λίβανο

Εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο

(AP Photo/Leo Correa)

Η Ταϊβάν δεν έχει κανένα αρχείο να αποστέλλονται βομβητές της Gold Apollo στον Λίβανο ή στη Μέση Ανατολή, δήλωσε στο CNNi σήμερα Τετάρτη 18/09 ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας της Ταϊβάν, μετά την προφανή χρήση των συσκευών της εταιρείας στις αιματηρές εκρήξεις με στόχο τη Χεζμπολάχ.

Η Gold Apollo έστειλε περίπου 260.000 βομβητές από την Ταϊβάν από τις αρχές του 2022 έως τον Αύγουστο του 2024, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία, είπε ο αξιωματούχος στο CNNi.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Gold Apollo, Hsu Ching-kuang, δήλωσε στους δημοσιογράφους νωρίτερα την Τετάρτη ότι ένας Ευρωπαίος διανομέας κατασκεύασε τους βομβητές που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση. Ο Hsu είπε ότι η εταιρεία του είχε υπογράψει συμβόλαιο με τον διανομέα, τον οποίο δεν κατονόμασε, για τη χρήση της επωνυμίας Gold Apollo.

Σημειώνεται ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και άλλων χωρών δήλωσαν στην εφημερίδα New York Times ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ κατάφεραν να παγιδεύσουν με μικρές ποσότητες εκρηκτικής ύλης βομβητές, τους οποίους το λιβανέζικο κίνημα Χεζμπολάχ αγόρασε από την Ταϊβάν.

Πάνω από 3.000 δείγματα, κυρίως του μοντέλου AP924, είχαν παραγγελθεί από το λιβανέζικο κίνημα στην εταιρεία Gold Apollo της Ταϊβάν, πάντα κατά τους Times.

Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στο λιβανέζικο κίνημα τόνισε νωρίτερα χθες ότι «οι βομβητές που εξερράγησαν ήταν μέρος παρτίδας η οποία αγοράστηκε πρόσφατα από τη Χεζμπολάχ, αποτελούμενης από 1.000 κομμάτια», και κατ’ αυτήν υπέστησαν «πειρατεία στην πηγή»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης