ΚΟΣΜΟΣ

Ανάλυση CNNi: «Στροφή» στη ρητορική Τραμπ - Κατηγορεί ευθέως Μπάιντεν και Χάρις για την απόπειρα

Ανάλυση CNNi: «Στροφή» στη ρητορική Τραμπ - Κατηγορεί ευθέως Μπάιντεν και Χάρις για την απόπειρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ

AP Photo/Alex Brandon

Κατηγορώντας απευθείας τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, ότι τον «στοχοποίησαν», ο Ντόναλντ Τραμπ, κάνει στροφή 180 μπορών στην φρασεολογία και την ρητορική του, λίγες ώρες μετά την δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του.

Σε συνέντευξή του στο Fox News Digital, κατηγόρησε τον Μπάιντεν και την Χάρις ότι προκάλεσαν την στοχοποίησή του, χαρακτηρίζοτνάς τον ως «απειλή για τη δημοκρατία».

Ο πρώην πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι ο ύποπτος «πίστευε τη ρητορική του Μπάιντεν και της Χάρις και ενήργησε σύμφωνα με αυτήν» και πρόσθεσε: «Η ρητορική τους προκαλεί τους πυροβολισμούς εναντίον μου. Εγώ είμαι αυτός που πρόκειται να σώσει τη χώρα, και αυτοί είναι που καταστρέφουν τη χώρα – τόσο από μέσα όσο και από έξω».

Ο πρώην πρόεδρος επεσήμανε στα σχόλιά του, πως όσα αναφέρουν εναντίον του το τελευταίο διάστημα Μπάιντεν και Χάρις αποτελούν την πραγματική απειλή κατά της δημοκρατίας, και τόνισε: «Αυτοί οι δύο άνθρωποι αποτελούν την πραγματική απειλή, καθώς χρησιμοποιούν ιδιαίτερα εμπρηστική γλώσσα», είπε ο Τραμπ και συνέχισε: «Μπορώ να το χρησιμοποιήσω κι εγώ - πολύ καλύτερα από ό,τι μπορούν αυτοί, αλλά δεν το κάνω».

Ο πρώην πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως Μπάιντεν και Χάρις για την τελευταία πιθανή απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, υποστηρίζοντας ότι η προεκλογική τους εκστρατεία ενέπνεε βία εναντίον του: «Πιστεύω ότι η ρητορική Μπάιντεν και Χάρις, ήταν αυτή που ενήργησε και όπλισε το χέρι του δράστη», είπε ο Τραμπ και σημείωσε: «Το κάνουν με έναν συνδυασμό ρητορικής και μηνύσεων στις οποίες με τυλίγουν. Αυτά είναι τα πράγματα που ακούνε οι επικίνδυνοι ανόητοι, όπως ο σκοπευτής».

Σκληρή γλώσσα και από τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του Τραμπ

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ JD Vance προέβαλε ένα ακόμη πιο ωμό επιχείρημα:

«Η μεγάλη διαφορά μεταξύ συντηρητικών και φιλελεύθερων είναι ότι… κανείς δεν προσπάθησε να σκοτώσει την Καμάλα Χάρις τους τελευταίους δύο μήνες και δύο άνθρωποι προσπάθησαν τώρα να σκοτώσουν τον Ντόναλντ Τραμπ τους τελευταίους δύο μήνες», είπε ο γερουσιαστής του.

«Θα έλεγα ότι είναι αρκετά ισχυρή απόδειξη ότι η αριστερά πρέπει να μειώσει τη ρητορική και πρέπει να κόψει αυτή τη βλακεία», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από: Trump pivots from second apparent assassination attempt to more incendiary claims