ΚΟΣΜΟΣ

Ρομπότ συλλέγει ανακυκλώσιμα υλικά σε πάρκο της Σεούλ

Ρομπότ συλλέγει ανακυκλώσιμα υλικά σε πάρκο της Σεούλ

Φωτογραφία αρχείου

UNSPLASH

Τον κρίσιμο ρόλο να συλλέγει ανακυκλώσιμα υλικά και να περιπολεί ένα πάρκο στη Σεούλ, έχει αναλάβει ένα αυτόνομο ρομπότ εν ονόματι «Gaemi».

Πώς τα καταφέρνει; Το ρομπότ αυτό φτάνει σε μια καθορισμένη τοποθεσία για να συλλέξει ανακυκλώσιμα υλικά, όταν καλείται μέσω κωδικών QR.

Είναι εξοπλισμένο με ξεχωριστούς κάδους για πλαστικό, χαρτί και κουτιά, επιστρέφει αυτόματα στο σταθμό φόρτισής του μετά τη συλλογή και κατευθύνεται σε μια αποθήκη για να ξεφορτώσει τα ανακυκλώσιμα υλικά όταν οι κάδοι του γεμίσουν.

Αφού τελειώσει με το απαιτητικό έργο της συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών, το βράδυ, περιπολεί στο πάρκο κατά μήκος καθορισμένων διαδρομών για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των επισκεπτών και των επισκεπτριών του.

Παρακολουθεί το περιβάλλον σε πραγματικό χρόνο και μεταδίδει αμέσως ειδοποιήσεις στο κέντρο ελέγχου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης όπως πυρκαγιές ή κλοπές.

«Αναμένουμε ότι η Gaemi θα συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των θεμάτων συντήρησης των αστικών πάρκων και στην ελάφρυνση του φόρτου εργασίας, συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία ενός καθαρότερου χώρου πρασίνου» αναφέρει η εταιρεία που δημιούργησε τη Gaemi, Robotis σε δελτίο τύπου.

robot, gaemi

Το ρομπότ GAEMI

ROBOTIS

Να σημειωθεί ότι, όπως μεταδίδει η ajupress, η εταιρεία σχεδιάζει να συνεργαστεί με μικρές επιχειρήσεις κοντά στο πάρκο για την παράδοση προϊόντων στους επισκέπτες.

Ξεκινώντας το 2025, το προτζεκτ της Gaemi θα προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω, αναπτύσσοντας πλέον 24 ρομπότ, οκτώ σε κάθε ένα από τα τρία πάρκα στην περιοχή Yangcheon.