ΚΟΣΜΟΣ

Η μάχη για την «καρέκλα» έφερε... ιπτάμενες καρέκλες σε βραζιλιάνικο ντιμπέιτ

Στιγμιότυπο από την... ιπτάμενη καρέκλα

AO VIVO / X

Τελικά δεν είναι μόνο στις ΗΠΑ που επικρατεί ακραία πόλωση εν όψει των προεδρικών εκλογών με τελευταίο τραγικό συμβάν την δολοφονική επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Και αν ο πρώην πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως τους Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις ως ηθικούς αυτουργούς της δεύτερης ένοπλης επίθεσης εναντίον του μέσα σε μόλις δύο μήνες, στη Βραζιλία το σύστημα λειτουργεί διαφορετικά. 

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ντιμπέιτ, οι πολιτικοί αντίπαλοι πήραν οι ίδιοι τον νόμο στα χέρια τους ή για την ακρίβεια... τις καρέκλες.

Έτσι, το βράδυ της Κυριακής ένας από τους υποψηφίους, ο Χοσέ Λουίς Ντατένα, έγινε έξαλλος όταν ο αντίπαλός του, Πάμπλο Μαρκάλ, ακροδεξιός influencer, είπε ότι ο Ντατένα δεν ήταν αρκετά άντρας για να τον χτυπήσει, όπως είχε απειλήσει.

Ο Ντατένα είχε απειλήσει να χτυπήσει τον Μαρκάλ σε προηγούμενο ντιμπέιτ, όταν ο Μαρκάλ προέβαλε το 2019 καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση του Ντατένα σε συνάδελφό του. Η συνάδελφος απέσυρε την καταγγελία της, αλλά αργότερα δήλωσε ότι είχε εκφοβιστεί για να σιωπήσει.

Πάνω στον θυμό του, ο Ντατένα σήκωσε μια καρέκλα και την πέταξε στον Μαρκάλ. Ο Ντατένα βρίσκεται στην πέμπτη θέση των δημοσκοπήσεων για τις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου και τελικά αποβλήθηκε από το ντιμπέιτ.

Ο Μαρκάλ εγκατέλειψε το στούντιο για να λάβει ιατρική φροντίδα για ένα «μελανιασμένο πλευρό», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Ωστόσο, οι υπόλοιποι υποψήφιοι συνέχισαν το ντιμπέιτ σαν να μη συνέβη τίποτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης