ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ σε Κάμαλα Χάρις: «Οι σφαίρες πετάνε εξαιτίας της κομμουνιστικής αριστερής ρητορικής»

Τραμπ σε Κάμαλα Χάρις: «Οι σφαίρες πετάνε εξαιτίας της κομμουνιστικής αριστερής ρητορικής»

Nτόναλντ Τραμπ και Κάμαλα Χάρις σε ντιμπέιτ

AP Photo/Alex Brandon

«Πυρά» κατά της Δημοκρατικής υποψήφιας για την προεδρία των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος και Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος, Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στο γήπεδο όπου έπαιζε γκολφ στη Φλόριντα, κατηγορώντας την για ψέματα και για «ρητορική της Αριστεράς».

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Truth Social, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι «οι σφαίρες πετάνε» και προειδοποίησε ότι «θα χειροτερέψουν τα πράγματα», μία ημέρα μετά τη σύλληψη ενόπλου που φέρεται να σχεδίαζε να τον δολοφονήσει.

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Η ρητορική, τα ψέματα, όπως αποδεικνύεται από τις ψευδείς δηλώσεις που έκανε η Κάμαλα Χάρις κατά τη διάρκεια της στημένης και άκρως κομματικής συζήτησης για το ABC, και όλες οι γελοίες αγωγές που σχεδιάστηκαν ειδικά για να προκαλέσουν ζημιά στον Τζο, από την πολιτική μου αντίπαλο, έχει πάει την πολιτική στη χώρα μας σε ένα εντελώς νέο επίπεδο μίσους, κακοποίησης και δυσπιστίας.

Εξαιτίας αυτής της κομμουνιστικής αριστερής ρητορικής, οι σφαίρες ''πετάνε'', και μόνο χειρότερα θα γίνει. Το να επιτρέπουμε σε εκατομμύρια ανθρώπους, από άγνωστα μέρη, να εισβάλουν και να καταλάβουν τη χώρα μας, είναι ασυγχώρητη αμαρτία.

Τα σύνορά μας πρέπει να κλείσουν και οι τρομοκράτες, οι εγκληματίες και οι ψυχασθενείς να απομακρυνθούν αμέσως από τις ΗΠΑ, να επιστρέψουν στις χώρες προέλευσής τους, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ντόναλντ Τραμπ.

tramp.jpg

Γράφημα CNNi: Ο Ρουθ έφτασε κοντά στον στόχο του - Η απόσταση από τον Τραμπ στο γήπεδο του γκολφ

Στο μεταξύ, αλυσιδωτές είναι οι αντιδράσεις μετά τη σύλληψη του δράστη της δεύτερης απόπειρας δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, με τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο να κατηγορεί ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης, τους Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις.

Μάλιστα, το απόγευμα της Δευτέρας, Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα έκρινε τον 58χρονο Ράιν Γουέσλεϊ Ρουθ ως ύποπτο φυγής και αποφάσισε την κράτησή του μέχρι το δικαστήριο στο οποίο παραπέμφθηκε για τουλάχιστον δύο αδικήματα οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.

Ο 58χρονος εντοπίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής (τοπική ώρα) από πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών, όταν είδαν την κάννη του όπλου του μέσα από τον αλυσιδωτό φράχτη στα περίχωρα του Trump International Golf Course West Palm Beach South.

Ο πράκτορας, ο οποίος προπορευόταν του Τραμπ προκειμένου να διαπιστώσει αν υπήρχε κάποιος κίνδυνος, άνοιξε πυρ εναντίον του 58χρονου - ο οποίος στη συνέχεια διέφυγε, αλλά χάρη σε έναν πολίτη που φωτογράφισε το αυτοκίνητό του, συνελήφθη περίπου 65 χιλιόμετρα βόρεια του Παλμ Μπιτς.

Είχαν απόσταση περίπου 270 μέτρα

Όπως αναφέρει το CNNi μέσα από αποκαλυπτικό γράφημα, ο Ρουθ έφτασε αρκετά κοντά στον στόχο του. Συγκεκριμένα, περίπου 300 γιάρδες (περίπου 270 μέτρα) χώριζαν τους δύο άνδρες.

GRAF-TRUMP.jpg

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ κινούνταν μεταξύ της τρύπας πέντε και έξι στο γήπεδο γκολφ της Νότιας Φλόριντα, όταν συνέβη το περιστατικό. Ο ύποπτος, με τον οποίο ενεπλάκη η Μυστική Υπηρεσία, βρισκόταν μόλις μερικές τρύπες μπροστά, κάτι που επιβεβαίωσαν πηγές των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Οι άνδρες των Μυστικών Υπηρεσιών πυροβόλησαν εναντίον του υπόπτου ως μέτρο προστασίας, βάζοντας τέλος στην απειλή.

Πλέον, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να σχεδιάζει να παρευρεθεί στις προεκλογικές του εκδηλώσεις αυτή την εβδομάδα, παρά την προφανή απόπειρα δολοφονίας, λένε στο CNNi πηγές που γνωρίζουν το πρόγραμμά του.

Μάλιστα, ο Τραμπ έχει προγραμματισμένη ομιλία για τα κρυπτονομίσματα το απόγευμα της Δευτέρας (ώρα ΗΠΑ), η οποία δεν έχει αναβληθεί. Ο Τραμπ επίσης αναμένεται να βρεθεί αύριο στο Μίσιγκαν και την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη και προς το τέλος της εβδομάδας στην Ουάσινγκτον.