ΚΟΣΜΟΣ

Το FBI ερευνά πιθανή απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ – Συνελήφθη ένας ένοπλος

Το FBI ερευνά πιθανή απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ – Συνελήφθη ένας ένοπλος

Οχήματα της αστυνομίας έχουν αποκλείσει την περιοχή που έπεσαν οι πυροβολισμοί

(AP Photo/Stephanie Matat)

Το FBI ανακοίνωσε ότι ερευνά μια «φερόμενη απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Τραμπ». «Δεν θα παραδοθώ ποτέ» απαντά ο Ντόναλντ Τραμπ σε ένα email που έστειλε στη λίστα χρηματοδοτών της καμπάνιας του, μετά το συμβάν με τους πυροβολισμούς λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής (τοπική ώρα) 15/09, κοντά στη λέσχη του γκολφ στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, όπου βρισκόταν ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος. 

Όπως ανέφερε η εκστρατεία του, ο Τραμπ είναι ασφαλής, ενώ ένα άτομο έχει συλληφθεί από τις Αρχές. Για το συμβάν ενημερώθηκαν τόσο ο Τζο Μπάιντεν, όσο και η Κάμαλα Χάρις, η οποία δήλωσε πως η βία δεν έχει θέση στην Αμερική.

«Έπεσαν πυροβολισμοί κοντά στην περιοχή μου, αλλά προτού αρχίσουν οι φήμες να ξεφεύγουν από τον έλεγχο, ήθελα να ακούσετε πρώτα αυτό: ΕΙΜΑΙ ΣΩΟΣ ΚΑΙ ΑΒΛΑΒΗΣ! Τίποτα δεν θα με επιβραδύνει. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΩ ΠΟΤΕ! Θα σας αγαπώ πάντα για τη στήριξή σας», αναφέρει η δήλωσε που εξέδωσε ο Τραμπ μετά το συμβάν.

Υπάρχουν αναφορές ότι ο ύποπτος βρισκόταν ανάμεσα στους θάμνους, οπλισμένος με ένα τουφέκι AK-47, μεταδίδει το CBS News.

Πολλοί αξιωματούχοι επιβολής του νόμου είπαν στον τηλεοπτικό σταθμό ότι ο ύποπτος ένοπλος εντοπίστηκε στην άκρη του γηπέδου του γκολφ από ένα μέλος της προπορευόμενης ομάδας της μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ, δύο τρύπες μπροστά από το σημείο που ο πρόεδρος έπαιζε γκολφ.

Ο ύποπτος φέρεται να διέφυγε από τη σκηνή αφού δέχτηκε πυρά από πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας και να μπήκε σε ένα αυτοκίνητο.

Αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το CNNi, πιστεύουν ότι ένα ένοπλο άτομο σκόπευε να βάλει στόχο τον πρώην πρόεδρο, προσθέτοντας ότι ένα αυτοκίνητο ήταν σταματημένο κοντά στο σημείο όπου συνέβη το περιστατικό.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κινούνταν ανάμεσα στις τρύπες πέντε και έξι στο γήπεδο του γκολφ στη Νότια Φλόριντα όταν συνέβη το περιστατικό ασφαλείας την Κυριακή, είπε στο CNNi πηγή που ενημερώθηκε για το θέμα.

Ο ύποπτος, τον οποίο συνέλαβε η Μυστική Υπηρεσία, βρισκόταν πολλές τρύπες μπροστά από τον πρώην πρόεδρο, σύμφωνα με δύο πηγές επιβολής του νόμου.

Οι Μυστικές Υπηρεσίες πυροβόλησαν κατά του υπόπτου ως προστατευτικό μέτρο, πρόσθεσε η πηγή.

Ένα άτομο συνελήφθη σε σχέση με το περιστατικό, ενώ οι Μυστικές Υπηρεσίες πυροβόλησαν εναντίον του υπόπτου, αναφέρουν πολλές πηγές. Στο σημείο βρέθηκε ένα πυροβόλο όπλο.

Το γραφείο του σερίφη «σταμάτησε ένα όχημα και συνέλαβε έναν ύποπτο», ανέφερε ανάρτηση του γραφείου της κομητείας Μάρτιν της Φλόριντα. Ένα τμήμα του Interstate 95 κοντά στην State Route 714 στην κομητεία Μάρτιν έχει κλείσει, ανέφερε το γραφείο.

Το Associated Press ανέφερε ότι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ άνοιξαν πυρ αφού είδαν ένα άτομο με όπλο κοντά στο γκολφ κλαμπ του Τραμπ, επικαλούμενο δύο ανώνυμες πηγές επιβολής του νόμου, προσθέτοντας ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Το Reuters δεν μπόρεσε αμέσως να επαληθεύσει την αναφορά.

«Ο πρόεδρος Τραμπ είναι ασφαλής μετά από πυροβολισμούς στην περιοχή του. Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή», ανέφερε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ, σε δήλωση.

Η δήλωση δεν παρείχε επιπλέον λεπτομέρειες.

Ο πρώην πρόεδρος έπαιζε γκολφ στο Trump International Golf Club στο West Palm Beach, με τις εγκαταστάσεις της λέσχης να κλείνουν αμέσως, ανέφερε πηγή σύμφωνα με το CNNi.

Η Μυστική Υπηρεσία είπε στο X ότι διερευνά το περιστατικό σε συνεργασία με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Παλμ Μπιτς.

Ενημερώθηκαν Μπάιντεν και Χάρις

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό.

«Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό ασφαλείας στο Trump International Golf Course, όπου ο πρώην πρόεδρος Τραμπ έπαιζε γκολφ. Αισθάνονται ανακούφιση, γνωρίζοντας ότι είναι ασφαλής. Θα ενημερώνονται τακτικά από την ομάδα τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σε ξεχωριστή της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Χάρις έγραψε: «Έχω ενημερωθεί για αναφορές πυροβολισμών κοντά στον πρώην πρόεδρο Τραμπ και την ιδιοκτησία του στη Φλόριντα και χαίρομαι που είναι ασφαλής. Η βία δεν έχει θέση στην Αμερική».

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο γενικός εισαγγελέας Μέρικ Γκάρλαντ, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.