ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί κοντά στη λέσχη γκολφ του Ντόναλντ Τραμπ - Ασφαλής ο πρώην πρόεδρος

Πυροβολισμοί κοντά στη λέσχη γκολφ του Ντόναλντ Τραμπ - Ασφαλής ο πρώην πρόεδρος

Ο Ντόναλντ Τραμπ

(AP Photo/Alex Brandon)

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής (τοπική ώρα) 15/09, καθώς έπεσαν πυροβολισμοί κοντά στη λέσχη του γκολφ στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, όπου βρισκόταν ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ . Όπως ανέφερε η εκστρατεία του, ο Τραμπ είναι ασφαλής

«Ο πρόεδρος Τραμπ είναι ασφαλής μετά από πυροβολισμούς στην περιοχή του. Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ, σε δήλωση.

Η δήλωση δεν παρείχε επιπλέον λεπτομέρειες.

Ο πρώην πρόεδρος έπαιζε γκολφ στο Trump International Golf Club στο West Palm Beach, με τις εγκαταστάσεις της λέσχης να κλείνουν αμέσως, ανέφερε πηγή σύμφωνα με το CNNi.

Η Μυστική Υπηρεσία είπε στο X ότι διερευνά το περιστατικό σε συνεργασία με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Παλμ Μπιτς.

Σύμφωνα με τη New York Post που επικαλείται αστυνομικές πηγές, οι δράστες αντάλλαξαν πυρά μεταξύ τους και οι πυροβολισμοί δεν είχαν στόχο τον Τραμπ.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Τραμπ δεν κινδύνεψε ποτέ και ότι οι πυροβολισμοί έπεσαν σε περιοχή έξω από τη λέσχη που είναι γνωστή για την υψηλή εγκληματικότητα.

Ενημερώθηκαν Μπάιντεν και Χάρις

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό.

«Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό ασφαλείας στο Διεθνές Γήπεδο Γκολφ του Τραμπ, όπου ο πρώην πρόεδρος Τραμπ έπαιζε γκολφ. Αισθάνονται ανακούφιση, γνωρίζοντας ότι είναι ασφαλής. Θα ενημερώνονται τακτικά από την ομάδα τους», αναφέρει η ανακοίνωση.