ΚΟΣΜΟΣ

Νέες κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα απαγγέλθηκαν στον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν

Steven Hirsch/New York Post via AP, Pool

Το ανώτατο δικαστήριο του Μανχάταν απήγγειλε νέες κατηγορίες στον Χάρβεϊ Γουάινστιν για την τέλεση σεξουαλικών εγκλημάτων, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Άρθουρ Αϊντάλα.

Το κατηγορητήριο που περιγράφει λεπτομερώς τις κατηγορίες, θα παραμείνει μυστικό έως ότου προσαχθεί ο Γουάινστιν, ο οποίος παραμένει στο νοσοκομείο καθώς υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Εισαγγελία του Μανχάταν, οι κατηγορίες αφορούν τρείς νέες περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης.

Μία φερόμενη επίθεση σημειώθηκε σε ένα κτίριο κατοικιών στο κάτω Μανχάταν τους χειμερινούς μήνες μεταξύ 2005 και 2006. Μια άλλη καταγγέλλουσα έχει δηλώσει ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση σε ξενοδοχείο στην Tribeca τον Μάιο του 2016. Μια τρίτη γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ο Γουάινστιν της επιτέθηκε σεξουαλικά στο Tribeca Grand Hotel, το 2006.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι το νέο κατηγορητήριο δεν συνδέεται με την Τζέσικα Μαν και τη Μίμι Χέιλι, οι ισχυρισμοί των οποίων συνδέονται με τις κατηγορίες για τις οποίες ο Γουάινστιν πρόκειται να δικαστεί εκ νέου τον Νοέμβριο.

Ο δικαστής Curtis Farber θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα συνδυάσει τις υποθέσεις σε μία δίκη.

Οι εισαγγελείς έχουν δηλώσει ότι θα ήθελαν να δουν τις υποθέσεις συνδυασμένες, αλλά η υπεράσπιση του Γουάινστιν αντιτίθεται στην κίνηση.

Ο Γουάινστιν, 72 ετών, καταδικάστηκε το 2020 για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμό. Καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκιση, αλλά η καταδίκη του ανατράπηκε με έφεση τον Απρίλιο.

Ο Γουάινστιν παραμένει στη φυλακή για μια ξεχωριστή καταδίκη του 2022 στο Λος Άντζελες, όταν κρίθηκε ένοχος για τρεις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση, για την οποία έχει ασκήσει έφεση.

Με πληροφορίες από: Harvey Weinstein indicted on new sex crime charges in New York

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης