ΚΟΣΜΟΣ

Στην εντατική o Χάρβεϊ Γουάινστιν μετά από εγχείρηση καρδιάς

Στην εντατική o Χάρβεϊ Γουάινστιν μετά από εγχείρηση καρδιάς

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν

Steven Hirsch/New York Post via AP, Pool

Στην εντατική του νοσοκομείου o Χάρβεϊ Γουάινστιν μετά από εγχείρηση καρδιάς. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, μεταφέρθηκε από τη φυλακή Rikers Island ,στο νοσοκομείο Bellevue της Νέας Υόρκης νωρίτερα σήμερα (9/9).

Ο δικηγόρος του Κρεγκ Ρόθφελντ δήλωσε: «Ο κ. Γουάινστιν μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Bellevue χθες το βράδυ λόγω διαφόρων προβλημάτων στην υγλέια του».

«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι ο κ. Γουάινστιν υποβλήθηκε σήμερα σε επέμβαση και χειρουργική επέμβαση στην καρδιά του, ωστόσο δεν μπορούμε να σχολιάσουμε κάτι περισσότερο...Όπως έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν, ο κ. Γουάινστιν πάσχει από σημαντικά προβλήματα υγείας που χρήζουν συνεχή θεραπεία».

Σύμφωνα με το BBC o 72χρονος πρώην ισχυρός άνδρας του Χόλιγουντ είχε μεταφερθεί στο παρελθόν στο νοσοκομείο τον Ιούλιο, αφού βρέθηκε θετικός στην Covid-19 και προσβλήθηκε από διπλή πνευμονία. Τον Ιούλιο, υποβλήθηκε σε θεραπεία για Covid-19 και διπλή πνευμονία.

Το 2020, εισήχθη στο νοσοκομείο με πόνους στο στήθος. Επίσης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Bellevue την ίδια χρονιά για να ανοίξει μια μπλοκαρισμένη αρτηρία, σύμφωνα με το CBS. Έχει επίσης διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Σεξουαλικές επιθέσεις, καταδίκες και #metoo

Η καταδίκη του 2020 στη Νέα Υόρκη του Γουάινsti σε 23 χρόνια κάθε μέρα για βιασμό και σεξουαλική επίθεση προκάλεσε σάλο αλλά και μεγάλη νίκη για το κίνημα #MeToo κατά της βίας εναντίον των γυναικών, το οποίο ξεκίνησε το 2017 μετά τις αποκαλύψεις για τις πράξεις του Γουάινστιν.

Το 2023 καταδικάστηκε επίσης σε 16 χρόνια κάθειρξη στο Λος Άντζελες για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις, σε ξεχωριστή υπόθεση.

Σύμφωνα με το Εφετείο, το δικαστήριο έσφαλε όταν δέχθηκε να ακούσει τις μαρτυρίες άλλων γυναικών πέραν των εναγουσών για τη βία που είχαν υποστεί από τον κατηγορούμενο.

Οι μαρτυρίες αυτές παρουσίασαν «μια ιδιαίτερα κακή εικόνα» του Γουάινστιν, εκτίμησε το Εφετείο, κρίνοντας ότι ο μόνος τρόπος να διορθωθούν αυτά τα «σκανδαλώδη λάθη είναι μια νέα δίκη».