ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Αλλος ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπ. Άμυνας συνελήφθη για διαφθορά

Σκάνδαλο με κρατικούς αξιωματούχους που μεσολαβούν προκειμένου να κερδίσουν διαγωνισμούς που αφορούσαν προμήθειες στρατιωτικού ρουχισμού συγκεκριμένες εταιρείας με αντάλλαγμα χρηματικά ποσά

Russian Defense Ministry Press Service via AP

Ο αναπληρωτής διοικητής της στρατιωτικής περιφέρειας του Λένινγκραντ συνελήφθη ως ύποπτος για αποδοχή χρηματικού ποσού ύψους 20 εκατομμυρίων ρουβλίων (224.000 δολαρίων), ανακοίνωσε σήμερα (2/9) η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας, στην τελευταία από μια σειρά ερευνών για διαφθορά.

Ο υποστράτηγος Βαλέρι Μουμιντζάνοφ, σύμφωνα με τους ανακριτές, βοήθησε αρκετές εταιρείες να κερδίσουν διαγωνισμούς που αφορούσαν προμήθειες στρατιωτικού ρουχισμού με αντάλλαγμα χρηματικά ποσά, αναφέρει η Ανακριτική Επιτροπή στην ανακοίνωσή της.

Το πρακτορείο Reuters δεν μπόρεσε να έρθει άμεσα σε επαφή με τον δικηγόρο του και δεν είναι σαφές πώς ο ίδιος δέχθηκε τις κατηγορίες.

Αρκετοί ανώτατοι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινικές έρευνες από τον Μάιο, όταν ο Αντρέι Μπελαούσοφ αντικατέστησε τον Σεργκέι Σόιγκου στη θέση του επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης