ΚΟΣΜΟΣ

Για αισχροκέρδεια ερευνάται η Ticketmaster με αφορμή τη συναυλία των Oasis στη Βρετανία

Για αισχροκέρδεια ερευνάται η Ticketmaster με αφορμή τη συναυλία των Oasis στη Βρετανία

Οι αδερφοί Noel (δεξιά) and Liam Gallagher το 2024.

Simon Emmett

Έρευνα για πιθανή αισχροκέρδεια ξεκινά η Βρετανική κυβέρνηση εις βάρος των ιστοσελίδων που ανέλαβαν να εκδώσουν τα εισιτήρια της συναυλίας επανασύνδεσης των «Oasis»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης, θα διερευνηθεί κατά πόσο έγινε ορθή χρήση του μέτρου της «δυναμικής τιμολόγησης». Οι πωλήσεις εισιτηρίων για την συναυλία των Noel και Liam Gallagher ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου, αλλά η διαδικτυακή πλατφόρμα Ticketmaster συνέχιζε να ανεβάζει τις τιμές, ακόμα και ανά 5 λεπτά: Τα εισιτήρια αρχικά διαφημίστηκαν στις 148,50 λίρες Αγγλίας (176 Ευρώ), αλλά μετά από λίγες ώρες εκτινάχθηκαν στις 355,20 λίρες Αγγλίας (422 Ευρώ)!

Η «δυναμική τιμολόγηση», η προσαρμογή των τιμών με βάση την ζήτηση, αποτελεί πάγια τακτική των εταιρειών πώλησης εισιτηρίων στις ΗΠΑ, όμως υιοθετήθηκε πρόσφατα στην Βρετανία, προκαλώντας αντιδράσεις.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίζα Νάντι, σε δήλωσή της ανέφερε ότι «είναι απογοητευτικό να βλέπεις εξαιρετικά διογκωμένες τιμές» και εξέφρασε την βούλησή της να πωλούνται τα εισιτήρια «σε δίκαιες τιμές». Παρόλα αυτά, επιβεβαίωσε ότι η ήδη προγραμματισμένη αναθεώρηση της βρετανικής κυβέρνησης για τις πωλήσεις εισιτηρίων και την προστασία των καταναλωτών θα επιτρέπει την «δυναμική τιμολόγηση».

Με πληροφορίες από: Oasis Ticketmaster fiasco prompts UK probe into ‘dynamic pricing’