ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν ανακοίνωσε την αιτία της συντριβής του ελικοπτέρου του προέδρου Ραϊσί

Η τελική έρευνα του Ιράν για τη συντριβή του ελικοπτέρου που σκότωσε τον Πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί τον Μάιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι προκλήθηκε από κακές καιρικές συνθήκες, δήλωσε ο ειδικός φορέας την Κυριακή.

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον 63χρονο Ραϊσί και όσους τον συνόδευαν συνετρίβη σε μια ομιχλώδη πλαγιά στο βόρειο Ιράν, σκοτώνοντας τον πρόεδρο και άλλα επτά άτομα και οδηγώντας σε πρόωρες εκλογές.

Ο επίσημος ιρανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός «IRIB», επικαλούμενος τον ειδικό φορέα που διερευνά τις διαστάσεις του ατυχήματος και τα αίτια του, ανέφερε ότι η κύρια αιτία της συντριβής του ελικοπτέρου ήταν «οι περίπλοκες κλιματολογικές και καιρικές συνθήκες στην περιοχή την άνοιξη».

Το δημοσίευμα πρόσθεσε ότι «η ξαφνική εμφάνιση μιας πυκνής μάζας ομίχλης» προκάλεσε τη συντριβή του ελικοπτέρου στο βουνό.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars ανέφερε τον Αύγουστο ότι οι κύριοι λόγοι για τη συντριβή που σημειώθηκε στις 19 Μαΐου ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες και το γεγονός ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν δύο επιπλέον επιβάτες, κατά παράβαση των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Αλλά οι ιρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έσπευσαν να το αρνηθούν, λέγοντας: «Αυτό που ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Fars σχετικά με την παρουσία δύο επιπλέον ατόμων στο ελικόπτερο κατά παράβαση των πρωτοκόλλων ασφαλείας… είναι εντελώς ψευδές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης