ΚΟΣΜΟΣ

Απεργία στο Ισραήλ για την επιστροφή των ομήρων - Συμμετέχει ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ

Διαδήλωση για τους ομήρους 

AP Photo/Mahmoud Illean

«Η ιδέα ότι η στρατιωτική πίεση στη Γάζα θα επιτρέψει στους ομήρους να επιστρέψουν έχει καταρρεύσει»: Με τη φράση αυτή ο δήμαρχος της ισραηλινής πόλης Γκιβαταγίμ, ανατολικά της πρωτεύουσας της χώρας, κήρυξε γενική απεργία την Δευτέρα (2/9) απαιτώντας από την κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στον πολιορκημένο θύλακα. 

Νωρίτερα, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ είχε καλέσει σε απεργία ως απάντηση στον θάνατο έξι Ισραηλινών ομήρων των οποίων οι σοροί εντοπίστηκαν το Σάββατο (31/8) στη Ράφα και εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων στον Νετανιάχου να καταλήξει σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Μετά τον δήμαρχο της Γκιβαταγίμ, στο κάλεσμα για απεργία ανταποκρίθηκε και ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ, Ρον Χουλντάι, ο οποίος σε ανακοίνωσή του δήλωσε πως ο δήμος θα συμμετάσχει στην αυριανή απεργία για να υποστηρίξει τις οικογένειες των αιχμαλώτων.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση τους εγκατέλειψε, αλλά το κράτος του Ισραήλ είμαστε εμείς. Σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους ομήρους και τις οικογένειές τους, ο δήμος του Τελ Αβίβ-Γιάφα συμμετέχει στην απεργία» έγραψε ο Χουλντάι στο X.

«Αύριο, από το πρωί έως το μεσημέρι, δεν θα υπάρχει δημόσια εξυπηρέτηση και θα επιτρέψουμε σε όλες τις γυναίκες και άνδρες εργαζόμενους να βγουν έξω και να στηρίξουν τον αγώνα των οικογενειών. Βγείτε στους δρόμους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης