ΚΟΣΜΟΣ

Αρχηγός ουκρανικού στρατού: Δύσκολη η κατάσταση γύρω από την κύρια επίθεση της Ρωσίας

Αρχηγός ουκρανικού στρατού: Δύσκολη η κατάσταση γύρω από την κύρια επίθεση της Ρωσίας

Ρώσος στρατιοτισ

(Russian Defense Ministry Press Service via AP)

Ο διοικητής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Ολεξάντρ Σίρσκιι δήλωσε σήμερα, Κυριακή 01/09 πως η κατάσταση είναι «δύσκολη» γύρω από την κύρια επίθεση της Ρωσίας, η οποία επικεντρώνεται στην ανατολική Ουκρανία, όμως λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες αποφάσεις όπως είπε.

Ο Σίρσκι δεν έδωσε την ακριβή τοποθεσία της κύριας ρωσικής επίθεσης, όμως νωρίτερα ο ίδιος και ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσαν πως οι ρωσικές δυνάμεις θέτουν στο στόχαστρο τη σημαντική από στρατηγική άποψη πόλη Ποκρόφσκ.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη στην κατεύθυνση της κύριας επίθεσης του εχθρού. Όμως όλες οι απαραίτητες αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα λαμβάνονται χωρίς καθυστέρηση», δήλωσε ο Σίρσκιι, στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Ο Σίρσκι δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως πέρασε αρκετές μέρες στο ανατολικό μέτωπο κοντά στο Ποκρόφσκ και χαρακτήρισε τις μάχες εκεί «εξαιρετικά σκληρές».

Η Ρωσία, που έχει καταλάβει τμήματα της ανατολικής Ουκρανίας αφότου εξαπέλυσε την πλήρους κλίμακας εισβολή της τον Φεβρουάριο του 2022, συνεχίζει να προωθείται αργά με σφοδρές μάχες να διεξάγονται εκεί.

Τα εδαφικά κέρδη συνεχίζονται αφότου η Ουκρανία εισέβαλε αιφνιδιαστικά στην περιφέρεια Κουρσκ της δυτικής Ρωσίας στις 6 Αυγούστου, με προφανή σκοπό να αποσπάσει ρωσικές δυνάμεις από αλλού και να ενισχύσει τη θέση του Κιέβου σε ενδεχόμενες συνομιλίες στο μέλλον.