ΚΟΣΜΟΣ

Μπαράζ ουκρανικών επιθέσεων με drones σε ρωσικές περιφέρειες – Ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα

Μπαράζ ουκρανικών επιθέσεων με drones σε ρωσικές περιφέρειες – Ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα

Φωτογραφία αρχείου

(AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Η Ουκρανία εξαπέλυσε τις τελευταίες ώρες μπαράζ επιθέσεων με drones εναντίον διαφόρων περιφερειών της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Μόσχας, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους. Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, χωρίς να υπάρξουν αναφορές για θύματα.

«Η άμυνά μας απέτρεψε απόπειρα μαζικής επίθεσης με drones στην περιφέρεια Μπριάνσκ», ανέφερε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα ο περιφερειάρχης Αλεξάντερ Μπαγκαμάζ. Σε ανάρτησή του στο Telegram, έκανε λόγο για τουλάχιστον 26 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που «αναγνωρίστηκαν και καταστράφηκαν» από τις ρωσικές δυνάμεις, χωρίς να προκληθούν θύματα ή ζημιές.

Υποστήριξε ότι την περασμένη εβδομάδα ο στρατός απέτρεψε απόπειρα εισβολής ουκρανών «σαμποτέρ» στο Μπριάνσκ, την ώρα που η γειτονική περιφέρεια Κουρσκ βρίσκεται αντιμέτωπη με την αιφνιδιαστική επίθεση ουκρανικών δυνάμεων που πέρασαν τα σύνορα στις 6 Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σαμπιάνιν δήλωσε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες, καταρρίφθηκαν τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς τη Μόσχα.

Το drone καταρρίφθηκε πάνω από την πόλη Παντόλσκ, στην περιφέρεια της Μόσχας, ανέφερε ο Σαμπιάνιν σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram, συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Στο Μπέλγκοροντ, ο περιφερειάρχης Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ ανέφερε πως ένα κτήριο καταστράφηκε ολοσχερώς και άλλα τρία υπέστησαν ζημιές στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής.

Ακολούθησαν αναφορές για καταρρίψεις drones στις περιφέρειες Βαρόνεζ, Λίπετσκ, Ριαζάν και Αριόλ.

Εδώ και έναν μήνα, η Ρωσία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με εισβολή ουκρανικών δυνάμεων στην περιφέρεια Κουρσκ, την ώρα που ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν την προέλασή τους στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας.