ΚΟΣΜΟΣ

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο «Sounion»

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο «Sounion»

Το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο Sounion, που δέχθηκε επίθεση των ανταρτών Χούθι, παραμένει φλεγόμενο για τέταρτη ημέρα

ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ/ INTIME

Νέο βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο «φως» της δημοσιότητας από τη στιγμή που το ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο Sounion τυλίγεται στις φλόγες μετά την επίθεση των Χούθι, στις 21 Αυγούστου.

Πρόκειται για τα πρώτα πλάνα από το πλοίο λίγο μετά το χτύπημα που μεταξύ άλλων δημιούργησε μια ανθρωπιστική καταστροφή που για δεκαετίες θα βλάψει το οικοσύστημα στην περιοχή.

Το βίντεο δημοσίευσαν οι Χούθι του Ιράν για να δείξουν ότι έβαλαν φωτιά στο εν λόγω τάνκερ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας σε δηλώσεις του τόνισε ότι επετεύχθη συμφωνία μετά από ιταλική πίεση, βάσει της οποίας η επιχείρηση Ασπίδες θα μπορέσει να συνοδεύσει και να προστατέψει το ελληνικό πετρελαιοφόρο που επλήγη από τους Χούθι ώστε να αποφευχθεί οικολογική καταστροφή.

«Θεωρώ ότι θα πάνε στο Τζιμπουτί, ενώ η Σαουδική Αραβία πρόκειται να προσφέρει, όπως φαίνεται, ένα ρυμουλκό. Οι καιρικές συνθήκες βελτιώνονται και πρόκειται για επιχείρηση με ουσιαστικό περιβαλλοντικό χαρακτήρα, χάρη σε διεθνή συνεργασία, με ισχυρή ιταλική παρουσία», πρόσθεσε ο Ταγιάνι.