ΚΟΣΜΟΣ

Ανάμειξη των ΗΠΑ στην ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ καταγγέλλει η Ρωσία

Ανάμειξη των ΗΠΑ στην ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ καταγγέλλει η Ρωσία

Φωτογραφία αρχείου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι η ανάμειξη των Ηνωμένων Πολιτειών στη συνεχιζόμενη επιδρομή της Ουκρανίας στη δυτική ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ είναι «γεγονός», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Ριαμπκόφ δεν έδωσε στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό του αυτό, όμως δήλωσε, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες, ότι η απάντηση της Μόσχας μπορεί να είναι πολύ πιο σκληρή απ' ό,τι προηγουμένως, μετέδωσε ένα άλλο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, το RIA.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του διευθυντή της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας Σεργκέι Ναρίσκιν, ο οποίος πως η Μόσχα δεν πιστεύει ότι η Ουκρανία σχεδίασε μόνη της την εισβολή στη δυτική ρωσική περιφέρεια Κουρσκ.

Ο Λευκός Οίκος έχει ανακοινώσει πως δεν γνώριζε εκ των προτέρων για την ουκρανική επιχείρηση.

Συνεχίζεται η προώθηση των ουκρανικών δυνάμεων στο Κουρσκ

Στο Κίεβο, ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε σήμερα ότι συνεχίζεται η προώθηση των δυνάμεων του Κιέβου στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, όμως προειδοποίησε ότι η Μόσχα ενισχύει τις δυνάμεις της στο ανατολικό μέτωπο του Ποκρόφσκ, όπου προωθούνται τα ρωσικά στρατεύματα.

Ο στρατηγός Ολεκσάντρ Σίρσκι δήλωσε μέσω βιντεοσύνδεσης, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, πως η Ρωσία προσπαθεί να κόψει τις ουκρανικές γραμμές ανεφοδιασμού προς το μέτωπο του Ποκρόφσκ. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η συνολική κατάσταση εκεί είναι δύσκολη.

Στο μεταξύ, ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το χωριό Ορλίφκα, περίπου 15 χλμ. από την πόλη Ποκρόφσκ, σημαντικό κόμβο εφοδιασμού για τα ουκρανικά στρατεύματα στην ανατολική περιφέρεια του Ντονέτσκ, μετέδωσε το TASS, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης πως οι δυνάμεις του πραγματοποίησαν πλήγμα με όπλο υψηλής ακρίβειας στην Ουκρανία στη διάρκεια της νύχτας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το Reuters σημειώνει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή πληροφορίες που αφορούν το πεδίο της μάχης.