ΚΟΣΜΟΣ

Πυραύλους και όπλα στέλνει στο Κουρσκ η Μόσχα - Μαίνονται οι μάχες

Πυραύλους και όπλα στέλνει στο Κουρσκ η Μόσχα - Μαίνονται οι μάχες
Ουκρανοί στρατιώτες της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας πυροβολούν προς ρωσικές θέσεις Oleg Petrasiuk/Ukrainian 24th Mechanised Brigade via AP

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απέστειλε περισσότερους πυραύλους και όπλα για το πυροβολικό στην περιφέρεια του Κουρσκ στη δυτική Ρωσία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες που διείσδυσαν στο ρωσικό έδαφος μετά την αιφνιδιαστική διασυνοριακή επίθεση που εξαπέλυσε στις 6 Αυγούστου το Κίεβο.

«Επιπλέον πύραυλοι και όπλα για το πυροβολικό εστάλησαν στην ομάδα», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του σχετικά με τον εφοδιασμό των στρατευμάτων του σε μεθοριακές περιοχές της Ρωσίας.

Η Ουκρανία βομβάρδισε το Μπέλγκοροντ – Πέντε άμαχοι νεκροί και 12 τραυματίες

Στο μεταξύ, ο ουκρανικός στρατός βομβάρδισε αργά το βράδυ του Σαββάτου (24/08) τη ρωσική μεθοριακή περιοχή του Μπέλγκοροντ που συνορεύει με την Ουκρανία και είχε σαν αποτέλεσμα πέντε πολίτες να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 12 να τραυματιστούν.

Όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της περιοχής, Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ σε ανάρτησή του στο Telegram, μεταξύ των τραυματιών από τον βομβαρδισμό της πόλης Ρακιτνόγιε είναι τρία παιδιά.

«Προς μεγάλη μας λύπη, ο εχθρικός βομβαρδισμός στοίχισε τη ζωή σε πέντε πολίτες», ανέφερε αρχικά στο Telegram. «Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών, 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων τρεις ανήλικοι», προσέθεσε.