ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Δύο δημοσιογράφοι τραυματίες και ένας αγνοούμενος από ρωσικό πλήγμα σε ξενοδοχείο

Ουκρανία: Δύο δημοσιογράφοι τραυματίες και ένας αγνοούμενος από ρωσικό πλήγμα σε ξενοδοχείο

Ξενοδοχείο στην Ουκρανία που έχει πληγεί από ρωσικά πυρά

X/twitter

Δύο δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν και ένας ακόμα αγνοείται μετά πλήγμα των ρωσικών δυνάμεων σε ξενοδοχείο του Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία, στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσαν σήμερα οι περιφερειακές αρχές.

«Στοχοθετήθηκε ξενοδοχείο στην πόλη. Δύο άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και ένας βρίσκεται κάτω από τα συντρίμμια», ανέφερε σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ο περιφερειάρχης του Ντονέτσκ Βαντίμ Φιλάσκιν.

«Και τα τρία θύματα είναι δημοσιογράφοι, υπήκοοι της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και της Βρετανίας», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει σχετικά με το ποιοι τραυματίστηκαν και ποιος αγνοείται.

Η επίθεση από την οποία υπέστη ζημιές το ξενοδοχείο και γειτονικό κτίριο έγινε «μέσα στη νύχτα», συνέχισε ο Φιλάσκιν. «Στο σημείο εργάζονται αστυνομικές δυνάμεις και διασώστες. Απομακρύνονται τα συντρίμμια και βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης», πρόσθεσε.

Το Κραματόρσκ, η τελευταία μεγάλη πόλη του Ντονμπάς που εξακολουθεί να είναι υπό ουκρανικό έλεγχο, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων δυτικά της γραμμής του μετώπου.

Μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, η πόλη αυτή που είχε περίπου 150.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο έχει δεχθεί επανειλημμένως επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις.

Τον Απρίλιο του 2022, ο σιδηροδρομικός σταθμός του Κραματόρσκ αποτέλεσε στόχο βομβαρδισμού, στον οποίο έχασαν τη ζωή τους πάνω από 60 άνθρωποι.