ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας

Νετανιάχου: Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου

AP Photo/Julia Nikhinson, File

Tο Ισραήλ θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αμυνθεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως μετά την επίθεση της Χεζμπολάχ νωρίς το πρωί της Κυριακής.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας, να επιστρέψουμε τους κατοίκους του βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους και να συνεχίσουμε να τηρούμε έναν απλό κανόνα: όποιος μας βλάπτει, τον βλάπτουμε», δήλωσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με το δίκτυο Al Arabiya, που επικαλείται το Reuters.

Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα παραμείνει το Ισραήλ το επόμενο 48ωρο μετά την εκτεταμένη επίθεση με drones που εξαπέλυσε τα ξημερώματα το ένοπλο λιβανικό κίνημα της Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ προχώρησε με τη σειρά του σε δεκάδες αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο νότιο Λίβανο κάνοντας λόγο για «προληπτικά» πλήγματα. Σύμφωνα με το λιβανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην πόλη Χιάμ στον νότιο Λίβανο.

Η κατάσταση τώρα φαίνεται πως βαίνει προς εκτόνωση, με τη Χεζμπολάχ να ανακοινώνει πως ολοκλήρωσε την πρώτη φάση των αντιποίνων της για τον θάνατο του Φουάντ Σουκρ και το Τελ Αβίβ να διατείνεται πως κατάφερε να αποτρέψει τα χειρότερα.