ΚΟΣΜΟΣ

Ποια ήταν η Χάνα, η 18χρονη κόρη του μεγιστάνα Μάικ Λιντς που «χάθηκε» στο ναυάγιο του Παλέρμο

Ποια ήταν η Χάνα, η 18χρονη κόρη του μεγιστάνα Μάικ Λιντς που «χάθηκε» στο ναυάγιο του Παλέρμο
AP Photo

Το άψυχο σώμα της 18χρονης Χάνα Λιντς βρέθηκε σε μία καμπίνα του γιοτ, 50 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, βάζοντας έτσι τον επίλογο σε μια τραγωδία που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο. 

Η κόρη του Άγγλου μεγιστάνα Μάικλ Λιντς, αγνοούνταν μετά το ναυάγιο του πολυτελούς σκάφος Bayesian στη θαλάσσια περιοχή του Πορτιτσέλο, στο Παλέρμο, την περασμένη Δευτέρα και εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής, από δύτες του ιταλικού πυροσβεστικού σωματος.

Η 18χρονη, μάλιστα, βρέθηκε στο γιοτ λίγο πριν ξεκινήσει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η Χάνα Λιντς ήταν γνωστή για τις για τις επιτυχίες της στον ακαδημαϊκό τομέα.

Μάλιστα, είχε κερδίσει ένα βραβείο που αφορούσε τα Αγγλικά όταν ήταν στην 10η τάξη του Latymer Upper School.

O εκπρόσωπος του σχολείου δήλωσε συγκλονισμένος για την τραγική κατάληξη της 18χρονης, αλλά και των συγγενών της, δηλώντας:

«Είμαστε όλοι απίστευτα σοκαρισμένοι από την είδηση ​​ότι η Hannah και ο πατέρας της είναι μεταξύ εκείνων που αγνοούνται σε αυτό το τραγικό περιστατικό και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά τους και όλους τους εμπλεκόμενους καθώς αναμένουμε περαιτέρω ενημερώσεις»

Οι φίλοι της Χάνα Λιντς την περιγράφουν ως έναν «αστέρα supernova», μία ευγενική και έξυπνη γυναίκα. «Ήταν μία αφοσιωμένη φεμινίστρια», είπαν χαρακτηριστικά.

Έρευνα των Αρχών για ανθρωποκτονία

Την ίδια ώρα, ερεύνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ξεκινούν οι ιταλικές αρχές για το περιστατικό.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ερευνητές εξετάζουν τα αδικήματα «ναυαγίου και πολλαπλής ανθρωποκτονίας εξ αμελείας», κατά «αγνώστων προσώπων».

Η πρόκληση ναυαγίου αποτελεί ξεχωριστό αδίκημα βάσει του ιταλικού ποινικού κώδικα και όσοι κριθούν ένοχοι για το εν λόγω αδίκημα μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 12 ετών.

Για αύριο το πρωί έχει ανακοινωθεί συνέντευξη Τύπου από την εισαγγελία, κατά την οποία αναμένεται να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες.\