ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Θετική» η συνάντηση με Μπλίνκεν - Επιμένουμε στην ανάγκη ασφάλειας του Ισραήλ

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Ronaldo Schemidt/Pool via AP, File

Η τρίωρη συνάντηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου με τον Άντονι Μπλίνκεν για τις συνομιλίες εκεχειρίας στη  Λωρίδα της Γάζας, ήταν «θετική και διεξήχθη με καλό πνεύμα», σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

«Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση του Ισραήλ στην τελευταία αμερικανική πρόταση σχετικά με την απελευθέρωση των ομήρων μας — λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες ασφαλείας του Ισραήλ, στις οποίες επιμένει σταθερά», ανέφερε το γραφείο του Νετανιάχου.

Ο Άντονι Μπλίνκεν μετά την συνάντηση με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου συνομίλησε και με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ.

Στη συνέχεια ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα ταξιδέψει στην Αίγυπτο την Τρίτη προκειμένου να έχει συναντήσεις στη Ελ Αλαμέιν.

Οι μεσολαβητές θα συναντηθούν ξανά αυτή την εβδομάδα στο Κάιρο για να προσπαθήσουν να εδραιώσουν μια κατάπαυση του πυρός.

Κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Ισραήλ, ο Άντονι Μπλίνκεν, λίγο πριν συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ τόνισε: «Είναι μια αποφασιστική στιγμή, ίσως είναι η καλύτερη, ενδεχομένως η τελευταία ευκαιρία να επιστρέψουν οι όμηροι στα σπίτια τους, να επιτευχθεί εκεχειρία και να μπει όλος ο κόσμος στον δρόμο της ειρήνης και της ασφάλειας που θα διαρκέσουν» και πρόσθεσε: «Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει κλιμάκωση ή προκλήσεις ή καμία ενέργεια η οποία θα μπορούσε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να μας απομακρύνει από αυτή τη συμφωνία ή να επεκτείνει τη σύγκρουση σε άλλες περιοχές ή να οξύνει την έντασή της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης