ΚΟΣΜΟΣ

Διαρροή εγγράφων της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ - Ιράν «βλέπει» η ομάδα του πίσω από την επίθεση

Ο Ντόναλντ Τραμπ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παραβίαση των εσωτερικών της επικοινωνιών καταγγέλλει η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας παράγοντα «στο εξωτερικό» πως προχώρησε στην υποκλοπή των επικοινωνιών αυτών καθώς και φάκελο του υποψήφιου για την αντιπροεδρία Τζέι Ντι Βανς.

Μιλώντας για τον «εξωτερικό παράγοντα» αυτό, η ομάδα του Τραμπ υπαινίχθηκε πως πίσω από την ηλεκτρονική πειρατεία βρισκόταν το Ιράν.

Όπως αποκαλύπτει το Politico είχε προ ημερών αρχίσει να λαμβάνει e-mail από ανώνυμο χρήστη, με συνημμένα τα εσωτερικά έγγραφα της εκστρατείας.

«Τα έγγραφα αυτά αποκτήθηκαν παράνομα από ξένες πηγές εχθρικές προς τις ΗΠΑ, με πρόθεση ανάμειξης στις εκλογές του 2024 και πρόκλησης χάους στην δημοκρατική διαδικασία» ανέφερε εκπρόσωπος της εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου, ο Στίβεν Τσανγκ.

Ο κ. Τσανγκ αναφέρθηκε σε έκθεση του συμβάντος που δημοσιοποιήθηκε από την Microsoft την Παρασκευή (9/8) και αναφέρει πως Ιρανοί χάκερς «εισέβαλαν στον λογαριασμό ενός «υψηλόβαθμου αξιωματούχου» στην προεδρική εκστρατεία των ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2024, που συμπίπτει με το χρονοδιάγραμμα της επιλογής ενός αντιπροέδρου από τον πρόεδρο Τραμπ.

Σύμφωνα, όμως, με το δημοσίευμα ο εκπρόσωπος του Τραμπ αρνήθηκε να απαντήσει εάν είχε περισσότερες πληροφορίες που να τεκμηριώνουν την κατηγορία ότι το Ιράν βρίσκεται πράγματι πίσω από την κυβερνοεπίθεση.

Ανάμεσα στα έγγραφα που εστάλησαν στο Politico ήταν και ένας φάκελος 271 σελίδων με δημόσια διαθέσιμα στοιχεία για τον Τζέι Ντι Βανς, τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Η απάντηση των εκπροσώπων του Ιράν στον ΟΗΕ

Η ιρανική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη αντέτεινε πως οι αρχές του Ιράν δεν έχουν «ουδεμία πρόθεση να αναμιχθούν στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ», ούτε να προβούν σε κυβερνοεπιθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, πως τον περασμένο μήνα, προέκυψαν αναφορές ότι οι μυστικές πληροφορίες των ΗΠΑ είχαν συγκεντρώσει στοιχεία που έδειχναν πως το Ιράν «είχε καταστρώσει σχέδιο εξόντωσης του Τραμπ ως αντίποινα για την απόφασή του να διατάξει τη δολοφονία του Ιρανού αξιωματικού Κασέμ Σουλεϊμανί το 2020».

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο δράστης που στόχευσε τον Τραμπ σε συγκέντρωση τον περασμένο μήνα συνδέεται με την υπόθεση» αναφέρει το δημοσίευμα. Η Τεχεράνη διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία.

Με πληροφορίες από: We received internal Trump documents from ‘Robert.’ Then the campaign confirmed it was hacked.By Alex Isenstadt / Politico

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης