ΚΟΣΜΟΣ

«Ναυάγησε» η χρήση του τραγουδιού του Τιτανικού στην εκστρατεία του Τραμπ - Τι είπε η Σελίν Ντιόν

«Ναυάγησε» η χρήση του τραγουδιού του Τιτανικού στην εκστρατεία του Τραμπ - Τι είπε η Σελίν Ντιόν

Η Σελίν Ντιόν και ο Ντόναλντ Τραμπ

Associated Press (collage)

Το εμβληματικό τραγούδι του Τιτανικού, «My Heart Will Go On» που ερμηνεύει η Σελίν Ντιόν χρησιμοποίησε σε εκδήλωση της προεκλογικής του εκστρατείας ο Ρεπουμπλικανός, Ντόναλντ Τράμπ. Η επιλογή του αυτή όμως δεν θα κρατήσει για πολύ, λόγω παρέμβασης της Ντιόν.

Ειδικότερα, η ομάδα της ερμηνεύτριας επέκρινε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ για «μη εξουσιοδοτημένη» χρήση ενός κλιπ του τραγουδιού σε ομιλία του στην Μοντάνα την Παρασκευή (9/8).

Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε στο X, η ομάδα της Ντιόν σε δήλωσή της ανέφερε συγκεκριμένα: «Σήμερα, η ομάδα της Σελίν Ντιόν και η δισκογραφική της, Sony Music Entertainment Canada Inc, αντιλήφθηκαν τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση του βίντεο, της ηχογράφησης, της μουσικής εκτέλεσης και της εμφάνισης της Ντιόν να τραγουδά το My Heart Will Go On σε μια εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζέι Ντι Βανς στη Μοντάνα.

«Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται αυτή η χρήση και η Σελίν δεν υποστηρίζει αυτήν ή οποιαδήποτε παρόμοια χρήση» σημειώνεται, σχολιάζοντας στο τέλος «σοβαρά; Αυτό το τραγούδι;».

Καλλιτέχνες και συγκροτήματα συμπεριλαμβανομένων των Neil Young, Queen και Rolling Stones έχουν προηγουμένως διαμαρτυρηθεί για τον Τραμπ που χρησιμοποιεί τα τραγούδια τους σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, όπως μεταδίδει το BBC.

Μέχρι στιγμής, ο Τραμπ δεν έχει απαντήσει στη συγκεκριμένη δήλωση.