ΚΟΣΜΟΣ

Καταδρομική επιχείρηση στην κατεχόμενη χερσόνησο Κίνμπουρν από τους Ουκρανούς

Καταδρομική επιχείρηση στην κατεχόμενη χερσόνησο Κίνμπουρν από τους Ουκρανούς

Μέλη των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια επιχείρησης (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Felipe Dana

Αιφνιδιαστική επίθεση στην κατεχόμενη χερσόνησο Κίνμπουρν, στη Μαύρη Θάλασσα, σκοτώνοντας περισσότερους από 30 Ρώσους στρατιώτες και καταστρέφοντας έξι τεθωρακισμένα οχήματα πραγματοποίησαν άνδρες των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων. 

Αυτό ανακοίνωσε η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας.

Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τη χερσόνησο, στην περιφέρεια Μικολάιβ της νότιας Ουκρανίας, από τους πρώτους κιόλας μήνες της εισβολής. Η παρουσία ρωσικής στρατιωτικής δύναμης σε αυτήν την περιοχή θεωρείται ένας από τους λόγους για τους οποίους η Ουκρανία δεν μπορεί να εκμεταλλευθεί τα λιμάνια του Μικολάιβ και της Χερσώνας για εξαγωγές αγαθών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

«Ως αποτέλεσμα της επιδρομής στη κατεχόμενη από τους Ρώσους χερσόνησο Κίνμπουρν, έξι τεθωρακισμένα οχήματα του εχθρού καταστράφηκαν και περισσότερα από 30 εισβολείς εξοντώθηκαν», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η επιδρομή αποκρούστηκε, με ορισμένα μέλη των ουκρανικών δυνάμεων να πέφτουν σε ναρκοπέδιο και τα υπόλοιπα να σκοτώνονται από πυρά. Συνολικά, το Κίεβο έχασε 16 «σαμποτέρ» στη συγκεκριμένη επιχείρηση, υποστηρίζει η Μόσχα.