ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινή επιδρομή με drone στο Λίβανο - Πληροφορίες για δύο νεκρά στελέχη της Χαμάς

Ό,τι απέμεινε από τον ισραηλινό στόχο στο Λίβανο AP Photo/Mohammed Zaatari

Φουντώνει το σκηνικό πολέμου στη Μέση Ανατολή, καθώς το απόγευμα της Παρασκευής (9/8), ανώτατο στέλεχος της Χαμάς έχασε τη ζωή του σε ισραηλινή επίθεση με drone κοντά στη Σιδώνα του Λιβάνου. 

Σύμφωνα με το al - Arabiya που επικαλείται ανώνυμες πηγές στόχος της επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος που αποδίδεται στο Ισραήλ είναι ο Σάμερ Αλ Χατζ, αξιωματούχος της Χαμάς, υπεύθυνος για την ασφάλεια στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Αιν Αν Χιλγουέχ.

Άλλες πληροφορίες του al - Arabiya μετέδωσαν ότι στην ίδια επίθεση σκοτώθηκε και άλλο μέλος της Χαμάς.

Τις τελευταίες μέρες, εν αναμονή της επίθεσης της Χεζμπολάχ, το Ισραήλ έχει εντείνει τις επιθέσεις του προς το νότιο Λίβανο, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο τους στόχους πέραν της εν λόγω περιοχής.

Λίγο νωρίτερα, το Al Jazeera μετέδωσε ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε συντονισμένη επίθεση με αεροπορικά χτυπήματα σε χωριά του Λιβάνου κοντά στα σύνορα.

Η Χαμάς είχε χτυπήσει κατά του IDF στη Ράφα

Νωρίτερα, οι Ταξιαρχίες Qassam, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανέφεραν ότι οι μαχητές της επιτέθηκαν σε ένα κτήριο στη συνοικία Ταλ ασ–Σουλτάν στη δυτική Ράφα, όπου βρισκόταν μία ομάδα στρατιωτών του ισραηλινού στρατού.

Ακόμη, ισχυρίσθηκε ότι στόχευσε εννέα στρατιώτες με δύο οβίδες TBG, σκοτώνοντας ή τραυματίζοντας εκείνους. Τονίσθηκε, επίσης, ότι μαχητές παρατήρησαν ελικόπτερα του IDF να προσγειώνονται κοντά, προκειμένου να απομακρύνουν τους νεκρούς και τους τραυματίες.

Έντονη κινητοποίηση από τους Φρουρούς της Επανάστασης

Την ίδια ώρα, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν απέστειλαν επιστολή στον νέο αρχηγό της Χαμάς, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «ετοιμαζόμαστε να εκδικηθούμε, με μία επίθεση σφοδρότερη από τον Απρίλιο», στον απόηχο της δολοφονίας του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη.

Η Τεχεράνη «θα είναι μαζί σας στον δρόμο της αντίστασης, μέχρι να επιτύχουμε τη θεϊκή υπόσχεση, που είναι να “καθαρίσουμε” την Ιερουσαλήμ», επισημάνθηκε ακόμη στην επιστολή.

Φορτώνουν με πυραύλους το Ναυτικό

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν προσέθεσαν νέους πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο οπλοστάσιο των ναυτικών τους δυνάμεων, όπως μετέδωσε σήμερα (09/08) η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Συνολικά 2.654 στρατιωτικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων μεγάλου και μεσαίου βεληνεκούς, εκρηκτικών, μαχητικών και αναγνωριστικών drones, καθώς και μονάδων ηλεκτρονικού πολέμου, ενσωματώθηκαν στις ναυτικές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης.

Στις 05/08, οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία ανέφεραν ότι «έχουμε τοποθετήσει εκατοντάδες πυραύλους στη Μπαντάρ Αμπάς, είμαστε έτοιμοι να τους εκτοξεύσουμε σύντομα, με εντολή του Αγιατολάχ Χαμενεΐ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης