ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινά ΜΜΕ: Ο Σινουάρ θέλει κατάπαυση του πυρός - Γιατί είναι δυσαρεστημένος από το διορισμό του

O νέος ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Adel Hana, File

Μήνυμα για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ και να μην περιμένουν να υπάρξει πιθανότητα κλιμάκωσης μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν έστειλε ο νέος ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ στα στελέχη της οργάνωσης εκτός Γάζας σύμφωνα με το Κανάλι 12 το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές της οργάνωσης.  

Το Κανάλι 12 ισχυρίζεται ότι ο Σινουάρ δεν έχει ιδιαίτερα θερμούς δεσμούς με το Ιράν, ούτως ή άλλως.

Από την άλλη πλευρά, η Wall Street Journal, όπως σημειώνουν οι Times of Israel, αναφέρει ότι όταν τα μέλη της ομάδας συγκεντρώθηκαν για να επιλέξουν έναν αντικαταστάτη Χανίγια ο Σινουάρ - που πιστεύεται ότι κρύβεται σε μια σήραγγα της Γάζας - διέκοψε τις διαβουλεύσεις με ένα μήνυμα: «Ο νέος ηγέτης πρέπει να είναι κάποιος που βρίσκεται κοντά στο Ιράν».

Από την πλευρά του, το Κανάλι 12 αναφέρει ότι ο Σινουάρ αντιμετωπίζει σημαντική πίεση από τους στρατιωτικούς διοικητές του στη Γάζα.

Ο Σινουάρ ενημέρωσε την ηγεσία της Χαμάς στο Κατάρ ότι κανένας τους δεν πρέπει να παρέμβει στις συνομιλίες για τους ομήρους, εκτός από τον αναπληρωτή του Χαλίλ αλ-Χάγια και τον ανώτερο αξιωματούχο της Χαμάς Γκαζί Χαμάντ, ο οποίος έφυγε από τη Γάζα για τη Βηρυτό λίγο πριν από το ξέσπασμα του πολέμου, υποστηρίζει το Κανάλι 12.

Το Κανάλι 12 αναφέρει επίσης ότι ο Σινουάρ δεν είναι στην πραγματικότητα ευχαριστημένος που επιλέχθηκε από τους ηγέτες της Χαμάς να αντικαταστήσει τον Ισμαήλ Χανίγια ως επικεφαλής του πολιτικού γραφείου μετά τη δολοφονία του τελευταίου στις 31 Ιουλίου.

Το δίκτυο εξηγεί ότι ο Σινουάρ θεωρεί ότι ο διορισμός ήταν παγίδα, καθώς του δόθηκε ο τίτλος χωρίς να μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του, καθώς κρύβεται υπόγεια στη Γάζα. Κατά συνέπεια, αυτό επιτρέπει σε άλλα μέλη της οργάνωσης να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης