ΚΟΣΜΟΣ

Ήχησαν σειρήνες στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο - Μπαράζ ρουκετών από τη Χεζμπολάχ

Μαχητές της Χεζμπολάχ σε κορυφή κτηρίου (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Bilal Hussein

Κύμα επιθέσεων με ρουκέτες εξαπολύθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (8/8) από τον Λίβανο κατά του Ισραήλ.    

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ερρίφθησαν τουλάχιστον 15 ρουκέτες και όλες έπληξαν ανοιχτές περιοχές κοντά στο κιμπούτς Κάμπρι. Αναφορές για τραυματισμούς δεν υπήρξαν.

Ωστόσο, σειρήνες ήχησαν σε αρκετές πόλεις κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων των Γιάαρα, Σλόμι και Ματζουβά.

Σε μία άλλη εξέλιξη, 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν σε ισραηλινά πλήγματα σε δύο σχολεία στην ανατολική Γάζα, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας, με το Ισραήλ να ανακοινώνει ότι βομβάρδισε κέντρα διοίκησης της Χαμάς που βρίσκονταν μέσα σε σχολικά συγκροτήματα στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι έπληξε κέντρα διοίκησης της Χαμάς που ήταν ενσωματωμένα στις περιοχές δύο σχολείων στη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά ισραηλινών στρατευμάτων.

«Πριν από τον βομβαρδισμό, λήφθηκαν πολυάριθμα μέτρα για τον μετριασμό του κινδύνου πρόκλησης βλάβης σε αμάχους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πυρομαχικών ακριβείας, παρακολούθησης και πρόσθετων πληροφοριών μυστικών υπηρεσιών», ανακοίνωσε ο στρατός.

«Τα σχολικά συγκροτήματα χρησιμοποιούνταν από τρομοκράτες και διοικητές της Χαμάς ως κέντρα διοίκησης και ελέγχου, από τα οποία σχεδίαζαν και εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον στρατιωτών των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων και του κράτους του Ισραήλ», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης