ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σχολείο απαγόρευσε τα μαύρα ρούχα - Ανάμεικτα συναισθήματα μαθητών και κοινότητας

ΗΠΑ: Σχολείο απαγόρευσε τα μαύρα ρούχα - Ανάμεικτα συναισθήματα μαθητών και κοινότητας

Σχολείο

UNSPLASH

Κώδικα ενδυμασίας που απαγορεύει τα μαύρα σύνολα εφαρμόζει σχολείο στις ΗΠΑ και η εξήγηση είναι απλή. 

Το Γυμνάσιο Τσαρλς, που ανήκει στην ανεξάρτητη σχολική περιφέρεια Ελ Πάσο, απαγορεύει στους μαθητές να φορούν μαύρα ρούχα, επικαλούμενο ανησυχίες για την ψυχική υγεία.

Ο διευθυντής Νικ Ντε Σάντις σε μήνυμά του στους γονείς έγραψε ότι ένα «λουκ» είχε «κυριαρχήσει στην πανεπιστημιούπολη με τους μαθητές να φορούν μαύρες μπλούζες και μαύρα σώβρακα», σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπως αναφέρει το BBC.

Η εμφάνιση, έγραψε, έχει συνδεθεί περισσότερο με την κατάθλιψη και τα προβλήματα ψυχικής υγείας ή/και την εγκληματικότητα παρά με χαρούμενα και υγιή παιδιά έτοιμα να μάθουν».

Ο νέος κανόνας του κώδικα ενδυμασίας επιτρέπει στους μαθητές να φορούν κάποια μαύρα κομμάτια ρούχων ή ολόκληρα μαύρα ρούχα σε συγκεκριμένες ημέρες ελεύθερης ένδυσης, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η Νόρμα ντε λα Ρόσα, πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών του Ελ Πάσο.

Η ίδια πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικοί είδαν μια αλλαγή στον τρόπο που ντύνονται οι μαθητές όταν αγχώνονται ή έχουν κατάθλιψη.

Ωστόσο, η νέα πολιτική συγκέντρωσε ανάμεικτες απόψεις από τους γονείς και άλλους στην κοινότητα.

«Ίσως να επικεντρωθούμε στον εκφοβισμό! Αυτό είναι περισσότερο θέμα ψυχικής υγείας», σχολίασε ένας χρήστης του Facebook σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την πολιτική.

Κάποιοι είπαν ότι η αλλαγή του σχολείου δεν αντιμετωπίζει τα βαθύτερα αίτια των προβλημάτων ψυχικής υγείας των εφήβων και θα τιμωρούσε μόνο τους μαθητές που αγωνίζονται.

«Α ναι, γιατί το πρόβλημα είναι τα ρούχα και όχι αυτό που αντιμετωπίζουν μέσα τους. Δώστε τους συμβουλευτική αντί να τους απαγορεύετε να φορούν αυτό που τους κάνει να νιώθουν άνετα», ανέφερε ένα σχόλιο.