ΚΟΣΜΟΣ

Νέα συνεδρίαση στη Βρετανία - Αποφασισμένος ο Στάρμερ για τερματισμό των ταραχών

Νέα συνεδρίαση στη Βρετανία - Αποφασισμένος ο Στάρμερ για τερματισμό των ταραχών
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ Henry Nicholls/Pool Photo via AP

Νέα έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής Cobra συγκάλεσε την Τρίτη (6/8) ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ με θέμα τις δράσεις για την αντιμετώπιση των βίαιων ταραχών που συγκλονίζουν όλη τη χώρα και έχουν οδηγήσει σε περισσότερες από 400 συλλήψεις.

Παρόντες θα είναι οι αρμόδιοι υπουργοί και οι αρχηγοί της αστυνομίας, όπως πληροφορείται το Sky News.

Αστυνομικές πηγές δηλώνουν ότι γνωρίζουν για 30 συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για αύριο, σε μια «μεγάλη ημέρα» αναταραχής, με απειλές για γραφεία δικηγόρων.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι είναι ενήμερη για εκδηλώσεις από «ομάδες μίσους και διχασμού» που είχαν προγραμματιστεί σε όλη την πρωτεύουσα και προειδοποίησε ότι οποιοσδήποτε εμπλέκεται θα «αντιμετωπίσει την πλήρη ισχύ του νόμου».

Ο αναπληρωτής υποδιοικητής Άντι Βαλεντάιν, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την επιχείρηση αστυνόμευσης, δήλωσε ότι η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με «μία από τις χειρότερες εξάρσεις βίαιων διαταραχών την τελευταία δεκαετία».

«Πρόκειται για ένα εθνικό κρίσιμο περιστατικό και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να προστατεύσουμε το Λονδίνο και τις κοινότητές του», πρόσθεσε.

«Δεν θα το ανεχτούμε αυτό στους δρόμους μας. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε διαθέσιμη δύναμη, τακτική και εργαλείο για να αποτρέψουμε περαιτέρω σκηνές αταξίας».

Πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την αντιμετώπιση των ταραχοποιών, ορισμένοι υπέστησαν σπασμένα κόκαλα και άλλοι χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη.