ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικές εκλογές: Η Κάμαλα Χάρις εξασφάλισε και επίσημα το χρίσμα των Δημοκρατικών

Η Κάμαλα Χάρις

(AP Photo/LM Otero)

Η Κάμαλα Χάρις εξασφάλισε επισήμως το χρίσμα των Δημοκρατικών, ως υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου. Είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που ηγείται ενός μεγάλου κόμματος. Η επικύρωση της υποψηφιότητάς της θα γίνει στο προσεχές συνέδριο των Δημοκρατικών.

Ο διορισμός της Χάρις έγινε επίσημος μετά την ολοκλήρωση της πενθήμερης διαδικτυακής ψηφοφορίας από τους αντιπροσώπους του Δημοκρατικού Εθνικού Συνεδρίου τη Δευτέρα το βράδυ, με το κόμμα να αναφέρει σε δήλωση που κυκλοφόρησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ότι το 99% των αντιπροσώπων είχε ψηφίσει υπέρ της Χάρις.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Χάρις πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα Τρίτη 06/08 την επιλογή της για αντιπρόεδρο, με τον οποίο θα εμφανιστούν στη συνέχεια μαζί σε συγκέντρωση στη Φιλαδέλφεια.

Από εκεί θα ξεκινήσουν μια πενθήμερη περιοδεία στις πολιτείες που είναι κρίσιμες για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές.

Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η Χάρις έχει περιορίσει την αναζήτησή της για υποψήφιο αντιπρόεδρο σε δύο φιναλίστ, τους κυβερνήτες Τιμ Βαλτζ της Μινεσότα και Τζος Σαπίρο από την Πενσιλβάνια.

Σε ένα μήνυμα προς τους υποστηρικτές αργά τη Δευτέρα, η Χάρις είπε ότι δεν έχει λάβει ακόμη την απόφασή της.

«Ξέρω ότι πολλοί από εσάς ανυπομονείτε να μάθετε ποιον θα επιλέξω για να έρθει μαζί μου στην προεκλογική εκστρατεία, και ελπίζω στον Λευκό Οίκο, ως Αντιπρόεδρός μου», έγραψε.

«Αν και δεν έχω πάρει ακόμα την απόφασή μου, είναι σημαντικό για μένα οι υποστηρικτές της βάσης - όπως εσείς - να έχουν άμεση ενημέρωση της κατάστασης», είπε, λέγοντας στους ψηφοφόρους πως έχουν την ευκαιρία να εγγραφούν σε έναν σύνδεσμο για να λάβουν νέα για την ανακοίνωση πρώτοι.

Η στρατηγική πίσω από την επιλογή του υποψήφιου αντιπροέδρου

Η επιλογή υποψήφιου αντιπροέδρου χαρακτηρίζεται στρατηγική για τη νυν αντιπρόεδρο, που είναι αναγκασμένη να αποφασίσει πάρα πολύ γρήγορα, μετά την εκκωφαντική ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν πως τερματίζει την εκστρατεία για την επανεκλογή του πριν από δύο εβδομάδες. Αυτή η διαδικασία είθισται να διαρκεί μήνες, αλλά εάν κάτι δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή η Χάρις είναι ο χρόνος.

Το πρόσωπο που θα επιλέξει θα πρέπει να μπορεί να μπορεί να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο ακροατήριο απ' ό,τι η Δημοκρατική υποψήφια ή να αντισταθμίσει αδύνατα σημεία της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης