ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινοί πρώην πρωθυπουργοί θα καταθέσουν για τα γεγονότα που οδήγησαν στην επίθεση της Χαμάς

Ο πρώην πρωθυπουγός του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ

(Debbie Hill/Pool Photo via AP)

Οι πρώην πρωθυπουργοί του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ και Γιαίρ Λαπίντ συμφωνούν να καταθέσουν ενώπιον μιας εξεταστικής επιτροπής που διερευνά τα γεγονότα που οδήγησαν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να αναβάλλει επανειλημμένα τη σύσταση μιας κρατικής εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των διαδοχικών κυβερνητικών αποτυχιών που επέτρεψαν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, αρκετές ομάδες που εκπροσωπούν τους επιζώντες από τις σφαγές της Χαμάς και τις οικογένειες των νεκρών ανακοίνωσαν πρόσφατα τη σύσταση ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής, η οποία είπαν ότι έχει ως στόχο «να φτάσει στην αλήθεια και να αποτρέψει την επόμενη καταστροφή», αναφέρει το Times of Israel.

Τα μέλη της επιτροπής περιλαμβάνουν δύο απόστρατους στρατηγούς, έναν πρώην επίτροπο της αστυνομίας και τον συντάκτη του επίσημου κώδικα δεοντολογίας του IDF.

Η Επιτροπή αναφέρει ότι εξακολουθεί να περιμένει απάντηση από τον Νετανιάχου καθώς και από τους πρώην πρωθυπουργούς Ναφτάλι Μπένετ και Εχούντ Μπαράκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης