ΚΟΣΜΟΣ

Η Χαμάς καλεί σε «ημέρα οργής» για την αυριανή ταφή του Χανίγια στο Κατάρ

Η Χαμάς καλεί σε «ημέρα οργής» για την αυριανή ταφή του Χανίγια στο Κατάρ

Μέλη της Χαμάς κρατούν πορτρέτο του Ισμαήλ Χανίγια  

AP Photo/Mohammed Zaatar

Κάλεσμα να γίνει η Παρασκευή (2/8) ημέρα οργής απηύθυνε η Χαμάς, ενώ στο Κατάρ θα γίνεται η ταφή του δολοφονηθέντος ηγέτη της Ισμαήλ Χανίγια.

Σε ανακοίνωσή της, η Χαμάς ενθαρρύνει ένα ξέσπασμα δημόσιας οργής μετά τη δολοφονία του Χανίγια στην Τεχεράνη σε μια επίθεση που αποδίδεται στο Ισραήλ, καθώς και για να διαμαρτυρηθεί για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ας ξεκινήσουν από κάθε τζαμί βροντερές πορείες οργής» μετά την προσευχή της Παρασκευής, αναφέρει η τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Χανίγια, ο οποίος διέμενε εξόριστος στο Κατάρ μαζί με άλλα μέλη της πολιτικής ηγεσίας της Χαμάς, πρόκειται να ταφεί αύριο στο κράτος του Κόλπου, μετά τη δημόσια κηδεία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ιρανική πρωτεύουσα.

Ο ηγέτης της Χαμάς και ένας σωματοφύλακας σκοτώθηκαν την Τετάρτη (31/7) σε ένα χτύπημα πριν από την αυγή στο κατάλυμά τους στην Τεχεράνη, ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν, σε μια επίθεση που αναζωπύρωσε τους φόβους για μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

Η Χαμάς καλεί «τις μάζες του επαναστατικού λαού μας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη» να δείξουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους στη Γάζα, «επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας στη γη μας και τα εθνικά μας δικαιώματα και αντιμετωπίζοντας τα σχέδια του Ισραήλ».