ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο» - Επικοινωνία με Μπάιντεν

Νετανιάχου: «Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο» - Επικοινωνία με Μπάιντεν

O Iσραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου 

AP Photo/Julia Nikhinson

Θα «απαιτήσει ένα πολύ βαρύ τίμημα για κάθε πράξη επίθεσης εναντίον μας από οποιοδήποτε μέτωπο» υπόσχεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος δήλωσε σήμερα (1/8)  ότι η χώρα «βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο συναγερμού για κάθε σενάριο, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά».

«Αφού εξουδετερώσαμε χθες τον αρχηγό του επιτελείου της Χεζμπολάχ σήμερα (1/8) ήρθε η τελική επαλήθευση της εξουδετέρωσης του αρχηγού του επιτελείου της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ. Ο Ντέιφ ήταν υπεύθυνος για τη φοβερή σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, αλλά και για πολλές δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των πολιτών του Ισραήλ. Ήταν ο νούμερο ένα καταζητούμενος του Ισραήλ για χρόνια», δήλωσε μετά το πέρας ενημέρωσης που είχε από στελέχη του στρατού και της κυβέρνησης.

«Η εξόντωσή του καθιερώνει μια απλή αρχή που καθιερώσαμε: Όποιος μας βλάπτει, τον βλάπτουμε κι εμείς», δηλώνει ο Νετανιάχου. Το Ισραήλ δεν ανέλαβε την ευθύνη ούτε σχολίασε επίσημα τον θάνατο του Χανίγια στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios, που επικαλείται μια πηγή προσκείμενη στο ισραηλινό πρωθυπουργικό γραφείο, ο Νετανιάχου θα συνομιλήσει αργότερα σήμερα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή.