ΚΟΣΜΟΣ

«Περιμένετε την εκδίκησή μας» - Το μήνυμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στο Ισραήλ

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα

AP Photo/Hussein Malla

Εκδίκηση υποσχέθηκε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα σε μήνυμά του την Πέμπτη (1/8) στην κηδεία του στρατιωτικού διοικητή της οργάνωσης, Φουάντ Σουκρ που έχασε τη ζωή του σε ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό, λέγοντας ότι το Ισραήλ θα κλάψει. 

«Ο εχθρός και όσοι στέκονται στο πλευρό τους πρέπει να περιμένουν τα επερχόμενα αντίποινα τα οποία σίγουρα θα έρθουν δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο Ισραήλ.

«Οι Ισραηλινοί είναι ευτυχισμένοι τώρα, έχουν περάσει μια κόκκινη γραμμή» και πρέπει τώρα να περιμένουν «οργή και εκδίκηση σε όλα τα μέτωπα που υποστηρίζουν τη Γάζα», αναφερόμενος στις δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν στη Μέση Ανατολή.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η δολοφονία του Σουκρ από το Ισραήλ δεν ήταν απάντηση στην επίθεση με ρουκέτες στην πόλη Ματζντάλ Σαμς των Δρούζων, κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 παιδιά, αλλά ήταν μάλλον μια πράξη πολέμου. «Η Χεζμπολάχ πληρώνει το τίμημα για την υποστήριξή της στη Γάζα και στον παλαιστινιακό λαό», τόνισε.

Μάλιστα υποσττήριξε ότι η Χεζμπολάχ θα παραδεχόταν αν έκανε λάθος και σκότωσε αμάχους.

Οι αμερικανικές και ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο από τη Χεζμπολάχ.

Ο ίδιος απέρριψε την άποψη ότι η στρατιωτική πίεση προς τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ ή άλλες ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν θα τις αναγκάσει να παραδοθούν.

«Η φιλοδοξία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι ότι η Χαμάς θα του πει:'Ελάτε, εδώ είναι οι όμηροι και τα όπλα. Αυτό δεν θα συμβεί. Δεν θα παραδοθούμε, ούτε στη Γάζα, ούτε στον Λίβανο, ούτε στην Υεμένη».

Τέλος, επανέλαβε ότι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί ο πόλεμος στο μέτωπο του Λιβάνου είναι να σταματήσει το Ισραήλ την «επιθετικότητά» του στη Γάζα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης