ΚΟΣΜΟΣ

Σάουθπορτ: Στη δημοσιότητα η ταυτότητα του ανήλικου δράστη που σκότωσε τρία κορίτσια

AP Photo/Matt Dunham

Στη δημοσιότητα έδωσε το δικαστήριο την ταυτότητα του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε ένα μάθημα χορού στο Σάουθπορτ της Αγγλίας που προκάλεσε σοκ στη χώρα και οδήγησε στο ξέσπασμα βίαιων διαδηλώσεων.

Πρόκειται για τον 17χρονο Άξελ Ρουντακουμπάνα, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία τριών κοριτσιών ηλικίας από έξι έως εννέα ετών. Το δικαστήριο του Λίβερπουλ ήρε την απόφαση περί ανωνυμίας του ανήλικου, με τον δικαστή να σημειώνει ότι οι αναταραχές στη χώρα μετά την επίθεση ήταν ένας λόγος για τον οποίο ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να δημοσιοποιηθεί το όνομά του.

Ο δικαστής είπε ότι η διατήρηση της ανωνυμίας του κατηγορούμενου ενέχει τον κίνδυνο «να επιτρέψουμε σε άλλους να συνεχίσουν να διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις», αναφέρει η Guardian.

Ο κατηγορούμενος πρόκειται να κλείσει τα 18 την Τετάρτη, κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει μια «πρόσθετη δικαιολογία για έναν νέο γύρο δημόσιας αναταραχής», είπε ο δικαστής.

Ο 17χρονος Άξελ Ρουντακουμπάνα

Χ (πρώην twitter)

Καθ' όλη τη διάρκεια της 55λεπτης ακρόασης, ο Άξελ κάλυπτε το πρόσωπό του με το φούτερ του, αρνήθηκε να μιλήσει, ακόμα και να επιβεβαιώσει το όνομά του και κατά καιρούς κουνιόταν μπρος-πίσω και δεξιά-αριστερά.

Στη συνέχεια θα εμφανιστεί στο δικαστήριο του Λίβερπουλ στις 25 Οκτωβρίου και μια προσωρινή δίκη, διάρκειας έξι εβδομάδων, είχε προγραμματιστεί για τις 20 Ιανουαρίου.

Απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο, ο οποίος συνέχιζε να έχει σκυμμένο το κεφάλι του, ο δικαστής του είπε ότι θα κρατηθεί σε κέντρο κράτησης νέων μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. «Η τοποθεσία μπορεί να αλλάξει με την ενηλικίωσή σας σε σύντομο χρονικό διάστημα», συνέχισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης