ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Χανίγια: Εκδίκηση ορκίζεται ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ

Δολοφονία Χανίγια: Εκδίκηση ορκίζεται ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκδίκηση στο Ισραήλ, που κατηγορείται από την Τεχεράνη για τον θάνατο του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, ορκίστηκε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

«Με την πράξη αυτή, το σιωνιστικό εγκληματικό και τρομοκρατικό καθεστώς προετοίμασε το έδαφος για μία βαριά τιμωρία για το ίδιο και θεωρούμε ότι αποτελεί υποχρέωσή μας να εκδικηθούμε το αίμα που χύθηκε στο έδαφος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν, δήλωσε ότι το Ιράν «θα υπερασπιστεί την εδαφική του ακεραιότητα, την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπερηφάνειά του και θα κάνει τις τρομοκρατικές δυνάμεις κατοχής να μετανιώσουν για την άνανδρη αυτή ενέργεια» του φόνου του ηγέτη της Χαμάς Ισμαΐλ Χανίγια στην Τεχεράνη.

«Σήμερα, το Ιράν θρηνεί τον κοινωνό του στις λύπες και τις χαρές, τον περήφανο σύντροφο του μονοπατιού της αντίστασης, τον γενναίο ηγέτη της παλαιστινιακής αντίστασης, τον μάρτυρα του Αλ Κουντς, Χατζ Ισμαήλ Χανίγια. Χθες σήκωσα το νικηφόρο χέρι του και σήμερα πρέπει να τον σηκώσω στους ώμους μου για να τον θάψω», είπε ο Πεζεσκιάν.

«Ο δεσμός μεταξύ των δύο περήφανων εθνών του Ιράν και της Παλαιστίνης θα είναι ισχυρότερος από πριν και ο δρόμος της αντίστασης και της υπεράσπισης των καταπιεσμένων θα ακολουθηθεί πιο δυνατά από ποτέ», πρόσθεσε σύμφωνα με το CNNi.