ΚΟΣΜΟΣ

Δύο νεκροί από το ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό - Τραυματίας ο διοικητής της Χεζμπολάχ

Κτήριο που χτυπήθηκε από τους Ισραηλινούς στη Βηρυτό

AP Photo/Hussein Malla

Δύο τουλάχιστον είναι οι νεκροί από την έκρηξη σε προάστιο της νότιας Βηρυτού που αποτελεί προπύργιο της φιλοϊρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ , σύμφωνα με πηγή πολύ κοντά στην οργάνωση, η οποία σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (30/7).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, η επίθεση ήταν στοχευμένη κατά του διοικητή της Χεζμπολάχ που «ευθύνεται» για την προχθεσινή επίθεση στα υψίπεδα του Γκολάν. «Στόχος ήταν ο διοικητής της Χεζμπολάχ που ευθύνεται για τη δολοφονία παιδιών και επιπλέον Ισραηλινών αμάχων στο Majdal Shams», σύμφωνα με ανάρτηση του ισραηλινού στρατού (IDF).

Σύμφωνα με πηγές από το Λίβανο οι τραυματίες είναι 60.

Το Κανάλι 14 μετέδωσε ότι η ισραηλινή πλευρά πιστεύει ότι ο διοικητής της Χεζμπολάχ τραυματίστηκε πολύ σοβαρά.

Μάλιστα ο στρατός τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού και οι Ισραηλινοί που ζουν στα σύνορα με το Λίβανο κλήθηκαν να παραμείνουν στα καταφύγια.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ΝΝΑ η επίθεση πραγματοποιήθηκε με drone το οποίο έριξε τρεις πυραύλους.

Ο διοικητής της Χεζμπολάχ που έγινε στόχος της ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Βηρυτό πριν από λίγο καιρό αναφέρεται από πολλά μέσα ενημέρωσης ότι είναι ο Φουάντ Σουκρ, επίσης γνωστός ως Χατζ Μοχσίν, ανώτερος σύμβουλος του ηγέτη της Χασάν Νασράλα.

Ο Σουκρ είχε κατονομαστεί από τον ισραηλινό στρατό πριν από αρκετά χρόνια ως διοικητής του προγράμματος πυραύλων ακριβείας της Χεζμπολάχ. Καταζητείται επίσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες για το ρόλο του στη βομβιστική επίθεση του 1983 σε στρατώνα των Αμερικανών πεζοναυτών στη Βηρυτό.

Η πόλη βρισκόταν εδώ και μέρες σε επιφυλακή, αναμένοντας τα ισραηλινά αντίποινα για το πλήγμα στο κατεχόμενο Υψίπεδο του Γκολάν, από το οποίο σκοτώθηκαν 12 παιδιά και νέοι.

Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ κατηγορούν για αυτήν την επίθεση τη Χεζμπολάχ, η οποία ωστόσο αρνείται κάθε ευθύνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης