ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Προτρέπει τους πολίτες της να φύγουν από τον Λίβανο - Φοβάται κλιμάκωση

Βρετανία: Προτρέπει τους πολίτες της να φύγουν από τον Λίβανο - Φοβάται κλιμάκωση

O θάνατος παιδιών στα Υψίπεδα του Γκολάν και ο κίνδυνος ανάφλεξης έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία σε πολλές χώρες ανάμεσά τους και τη Βρετανία που ζητά από τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Λίβανο

AP Photo/Leo Correa

Να εγκαταλείψουν το Λίβανο προτρέπει τους πολίτες της η Βρετανία προειδοποιώντας ότι η ένταση κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ μπορεί να επιδεινωθεί γρήγορα.

«Υπάρχουν τακτικά ανταλλαγές πυρών και αεροπορικά πλήγματα, η ένταση είναι υψηλή και η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί τάχιστα», είπε ο υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι, μιλώντας στο κοινοβούλιο.

«Συνεργάζομαι με τις διπλωματικές ομάδες του υπουργείου για να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια, όμως αν αυτή η σύγκρουση κλιμακωθεί η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα είμαστε σε θέση να τους απομακρύνουμε όλους αμέσως. Ο κόσμος ίσως αναγκαστεί να αναζητήσει καταφύγιο εκεί που βρίσκεται», πρόσθεσε.

Νωρίτερα την Τρίτη (30/7) Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ προήδρευσε στη συνεδρίαση της COBRA, της κυβερνητικής επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, αντικείμενο της οποίας ήταν ακριβώς η κατάσταση στον Λίβανο, είπε ο Λάμι.

«Το μήνυμά μου προς τους Βρετανούς πολίτες στον Λίβανο είναι επομένως πολύ απλό: φύγετε», πρόσθεσε ο υπουργός.